Strongbow sau cum cidrul de mere a devenit bautura verii

La începutul anului am citit un articol care m-a făcut tare curioasă să gust dintr-o nouă băutură devenită trend în Statele Unite:

Right now, there’s a product growing at an astronomical rate. In the past three years, its market share has surged more than fivefold.

O creștere de 5 ori a pieței?
Vorbim de un impact uriaș al unui produs asupra unei categorii în care competiția e mereu acerbă.

Chiar m-am întrebat de acest newcomer are un succes atât de mare, până când, la început de mai, am gustat pentru prima dată un Stronbow original.

You might want to try this during the weekend. #Strongbow

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Cidrul de mere are o poveste îndelungată: istoria arată că această băutură datează încă de acum 2000 de ani, iar tradiția sa a persistat de-a lungul tuturor perioadelor istorice, ajungând și la noi, într-o formă mult mai rafinată.

Prima dată am auzit de cidru de mere în filmele de origine americană, iar primul cidru l-am gustat abia anul acesta. Și habar n-aveam ce pierdeam!

Gustul acrișor-amărui, conținutul ușor acidulat și gradul slab de alcoolizare fac din Strongbow o băutură specială și binevenită! Deși avem cu toții acele băuturi care ne plac și pe care le comandăm în mod frecvent, cred că noutățile ne fac să descoperim arome și combinații noi și ne ajută să ne educăm paleta gustativă.

Odată ajuns pe piață, vestea despre cidrul de mere Strongbow a circulat rapid, nu doar în cercul meu de prieteni, ci în general. Urmăresc cu multă curiozitate alegerile oamenilor din supermarket, fiindcă ei au de ales între 3 arome pe care poate nu le-au mai încercat: Strongbow Gold Apple, cu un ușor gust de măr verde, Strongbow Red Berries, cu note mai dulci, și Strongbow Elderflower – preferatul meu – cu aromă plăcută și răcoritoare de soc și lămâie verde.

Pentru mine, alegerea e simplă: iau din toate aromele, ca să fiu sigură că acasă nu trebuie să decidem cine ce vrea să guste.

#Strongbow tasting at the office! Presimt o dupa amiaza vesela!

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Îmi place Strongbow fiindcă mi-a deschis apetitul pentru cidrul de mere servit cu multă gheață, fiindcă e o băutură potrivită pentru serile petrecute cu prieteni, fie acasă, fie în oraș.

Bucharest at dusk. Just the right time for a chilled glass of#Strongbow.

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Mi se pare că pur și simplu ni se potrivește, fiindcă mă duce cu gândul la acea simbioză între urban și natură pe care o avem cu toții în noi, locuitorii orașelor mai mari sau mai mici.

Voi l-ați gustat? Cum vi se pare?

PS: Îmi mai place Strongbow și pentru că-l pot găsi tot timpul acolo unde îmi fac cumpărăturile.

One Response

  1. Andra Nicula
    Jun 21, 2015 - 08:23 PM

    Îmi imaginez o zi la piscină, cu mult soare, sub o umbrelă stă un pahar de Strongbow red berries cu gheață. Intri în piscină, apoi vii și mai iei o gură de Strongbow, te răcorești și intri din nou în piscină. E o băutură pentru momente de relaxare totală.

    Și în plus, îl găsim și la cutie!

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.