Untold Festival, Day 1: ATB și lacrimi de fericire

Am așteptat Untold Festival cu sufletul la gură de când s-a anunțat și aproape nu-mi vine să cred că sunt aici și mai avem încă 3 zile de muzică excelentă și energie extraordinară!

După un road trip frumos, în care am traversat țara de la Focșani până la Cluj, ne-am grăbit să ajungem să ne încărcăm cu energie. Desigur, n-am avut nevoie de energizant, fiindcă deja muzica răsuna când ne-am apropiat de Parcul Central. Lume entuziasmată peste tot și zero cozi la ridicarea brățărilor, la Credit Points sau oriunde altundeva. În 30 de minute am rezolvat tot ce aveam nevoie pentru acces și am mers în recunoaștere prin parc, să aflăm unde sunt punctele cheie.

Sunt așa de multe de făcut la Untold, încât nu vreau să ratez nimic! Hamace, zone de relaxare, scene cu artiști dintre cei peste 100 anunțați de către organizatori, baruri și un food court generos și cu o mulțime de opțiuni.

Am intrat în Untold Ursus Arena când erau deja mii de oameni acolo, pe care îi auzisem aplaudând și cântând pe măsură de ne apropiam. Arena arată extraordinar, iar noaptea cu lună plină și câțiva nori parcă a fost desprinsă dintr-unul dintre afișele de promovare a festivalului.

Când a urcat olandezul Fedde le Grand spre scenă, deja energia era la cote ridicate. A avut un set predominant progressive și electro, cu efecte pirotehnice frumoase și un public foarte receptiv, care știa exact pentru ce a venit acolo: să se distreze cât poate de mult! Și așa a făcut toată noaptea!

fedde le grande untold festival dan pandrea

În mine creșteau emoțiile pe măsură ce trecea timpul. Mai rămăseseră 3 ore până la setul pe care îl așteptam de atâta vreme!

După Fedde, Dimitri Vegas și Like Mike au pus un set ce a evocat atmosfera de la Tomorrowland, cu mii de oameni sărind, dansând și aplaudând frenetic! Deși setul lor nu se încadrează în preferințele mele muzicale, mă bucur că au reușit să stârnească entuziasmul în publicul de la Untold. Cred că și artiștii au fost surprinși de publicul numeros, desigur în cel mai plăcut mod posibil.

Ne-am apropiat de momentul cel mai important al serii și, pentru mine, al festivalului.

Până când a intrat ATB, ne-am făcut loc prin mulțime și am ajuns chiar la gard. Voiam să-l văd de aproape pe omul care mi-a deschis apetitul pentru muzică electronică, ce mi-a adus apoi experiențe extraordinare și care m-a învățat, prin muzica lui, ce înseamnă să te dedici 100% publicului.

A urcat pe scenă fără artificii, fără un intro spectaculos, dar a fost de-ajuns! Pentru noi, care nu avem foarte des ocazia să-l vedem live, a fost tot ce ne-a dorit. ATB a avut un set bun de tot, bine legat, cu accente de elemente de electro și progressive, dar și cu piese care ne-au emoționat până la lacrimi (nu doar în cazul meu).

”Ecstasy”, ”Face to face”, ”When it ends it stars again” – toate ne-au făcut să cântăm fiecare vers din tot sufletul, până am rămas fără voce.

Faptul că a pus și track-uri clasice, precum ”Airwaves” a lui Rank 1 nu a făcut decât să confirme, încă o dată, că este un artist care nu face muzică doar pentru urechi, ci și pentru suflet, mai ales pentru preferințele celor care iubesc trance-ul curat, melodic, uplifting.

Setul lui ATB s-a încheiat absolut perfect, cu ”Trilogy part III”, un moment de o intensitate și fericire copleșitoare. Au fost clipele pe care le-am visat și mi le-am dorit, când ATB a scos încă o dată la iveală relația profundă pe care o are cu publicul, o relație bazată pe emoții pure, pe iubirea pentru muzică, pentru sunetele care ne ajung drept la suflet. A fost ca și când ne-ar fi privit în suflet, așa că am trăit cu toată ființa acest moment, cu lacrimi alunecând una câte una și pielea găină. Și nu doar eu am simțit așa.

Ca să vedeți exact despre ce vorbesc, iată o fotografie excelentă făcută de Dan:

atb untold festival dan pandrea

Untold Festival pentru mine va rămâne unic fiindcă a creat contextul pentru o astfel de experiență și pentru că a ascultat publicul când și-a exprimat dorințele în legătură cu line-up-ul. Atmosfera de la Cluj a fost aseară una pe care nu credeam că voi avea ocazia să o văd prea curând în România! M-am simțit ca la un festival cu adevărat internațional, cu toate aspectele pe care le implică, de la organizare și până la energia degajată de fiecare om pe care l-am văzut.

untold festival day 1 atmosfera
Sursa foto: Untold Festival, Dan Tautan

Aici, toată lumea zâmbește, fiindcă fiecare a găsit la Untold ceva ce-l face fericit.

Și e doar prima zi! Astăzi mergem să explorăm orașul și să vedem ce se mai întâmplă și în alte părți ale zonei festivalului. Până mâine, vă las cu acest moment irepetabil:

Goosebumps! Thank you so much for this unforgettable night!

Posted by ATB on Friday, July 31, 2015


PS: găsiți poze din prima zi și pe ClujLife.ro.

Sursa foto featured: Untold Festival, Mircea Rosca.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.