Untold Festival, Day 2: Avicii si o atmosfera incredibila

După o primă zi incredibilă la Cluj, ieri am avut parte de o zi cu un pic mai mult somn și câțiva stropi de ploaie. Trebuia să ne odihnim nițel pentru nebunia de line-up care ne aștepta, dar am avut timp și să luăm la pas Clujul, iar Dan a surprins câteva cadre frumoase și un pic din energia și liniștea orașului.

E foarte mișto să vezi cum străzile sunt pline de oameni cu chef de distracție, dar dacă te plimbi măcar un pic pe străzile Clujului o să ai ocazia să asculți un concert de nai sau să asculți un concert rock. Cum ziceam și ieri, Untold Festival are câte ceva pentru fiecare.

Punctul culminant al serii a fost, fără îndoială, show-ul lui Avicii, care a avut o prestație mult peste așteptările mele!

Cu un tracklist care a inclus multe dintre piesele sale, dar și câteva hit-uri bine remixate, Avicii a adus publicul de pe Cluj Arena în extaz!

Untold Festival - Avicii

A început cu ”Waiting for love” și apoi au urmat ”Broken arrows”, ”You make me”, ”Addicted to you”, ”Heaven”, ”The nights”, ”Dear boy”, ”The Days”, ”I could be the one”, ”Hey brother” și ”Wake me up”. Toată lumea cântat, a aplaudat și a dansat cu entuziasm maxim!

Setul a fost presărat cu remix-uri pe care am dansat non stop, precum ” AVICII + Florence and The Machine + David Guetta – Spectrum (Say My Name + Sunshine) The love”, un remix al Iio – ”Rapture”, unul a piesei ”Love me again” a lui John Newman (pe care abia aștept să-l văd azi live!), dar și ”On my way” a lui Axwell /\ ingrosso.

Mi-a plăcut mult de tot că Avicii a introdus în tracklist remix-uri a unor piese clasice, precum ”This is how we do it” – Montell Jordan sau ”Somebody to love” – Jefferson Airplane. Momente bune au fost și când a pus ”Deep down low” a lui Valentino Khan sau un sample din ”Hypnotize” a lui Biggie Smallz.

Day2-12

Remix-ul piesei ”Insomnia” este, într-adevăr, nu foarte reușit, dar să nu uităm că Avicii are abia 25 de ani, deci vreme lungă să-și perfecționeze abilitățile. Și, cu toată sinceritatea, e foarte dificil să remixezi o piesă atât de bună precum ”Insomnia”.

N-a lipsit nici hit-ul ”Seek bromance”, lansat pe vremea când Avicii folosea numele de Tim Berg. ”Levels”, piesa care l-a adus în atenția lumii și a fost difuzată peste tot, a fost în partea a doua a set-ului, stârning aplauze frenetice și făcând Ursus Untold Arena să vibreze!

Video via Marius Sescu.

A fost un set peste așteptări, bine legat (după primele 4 piese), care a confirmat că așteptările publicului față de Avicii sunt justificate. The hype is real!

Chiar dacă am avut parte de dezmăgirea de anul trecut cu privire la venirea sa, iată că anul acesta s-a întâmplat, iar Untold Festival dovedește că se poate să aduci un line-up excelent, de această amploare, și în România! Sincer, nu credeam că voi trăi această experiență prea curând.

Show-ul de lumini, elementele vizuale și jocul de artificii spectaculos au pus foarte bine în valoare set-ul. A fost o atmosferă pur și simplu extraordinară! Și acum mi se face pielea găină când îmi aduc aminte.

Untold Festival - Artificii Avicii

După Avicii am mers la Sala Polivalentă, unde veteranul Sasha începusă să pună muzică. Sala s-a umplut în câteva minute, iar DJ-ul de 45 de ani ne-a delectate cu un set house cu accente de progressive perfect construit!

Day2-21

E incredibil cum, după atâția ani, muzica lui Sasha și stilul său sunt în continuare relevante și de o calitate atât de ridicată! Desigur, experiența sa de peste 30 de ani în muzica eletronică face din el unul dintre artiștii fundamentali din această zonă, influențând alți artiști precum BT sau James Zabiela.

Day2-17

A fost încă o zi de excepție la Untold Festival, iar astă seară ne pregătim pentru John Newman, Tinnie Tempah, Sunnery James & Ryan Marciano și unicul Armin van Buuren! It’s gonna be LEGENDARY!

Mulțumesc, Dan, pentru poze!

Sursa foto featured: Untold Festival, Mircea Rosca. Desigur, steagul din poză îi aparține lui Pandutzu!

PS: iată cum s-a văzut din dronă Untold astă noapte!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.