Vrei să înveți să înoți? Te pot ajuta

De câteva zile m-am apucat de o chestie pe care îmi doream de multă vreme să o fac: învăt să înot! Mi-am propus ca, în două săptămâni, să mă transform dintr-un bolovan într-o sirenă pentru care apa e mediul nativ. Eh, nici chiar așa, dar oricum, undeva pe acolo. Două lucruri mă ajută să-mi depășesc limitele și să ajung să înot liniștită, iar despre ele voi povesti mai jos.

Despre Laurențiu, instructorul-minune

Am avut norocul că Toma ne-a îndrumat către un instructor cum nu se putea mai blând și mai răbdător, care m-a făcut să-mi treacă frica de apă. Numele lui e Laurențiu Ticală și a învățat să înoate pe la 20 și-un pic de ani, iar de atunci s-a îndrăgostit atât de tare de apă, încât acum antrenează copii pentru competiții, care fac performanță în adevăratul sens al cuvântului.

Laurențiu e născut să fie pedagog, fiindcă are o răbdare de fier și te învață cu tact fiecare mișcare, astfel încât nici nu-ți dai seama când deja plutești. Mie asta mi se pare o mare realizare, fiindcă, pentru cei care nu știu deloc cum să abordeze înotul sau pentru cei care au o fobie legată de apă, totul e un proces firesc, menit să-ți dea încredere în tine. Odată ce deprinzi mișcările de bază, totul constă în exercițiu și în sincronizarea respirației cu mișcările corpului. Și chiar nu e atât de greu pe cât pare, dar nu aș fi aflat asta dacă nu ar fi fost Laurențiu.

Grijuliu și mereu atent la noi, instructorul știe să facă și din cel mai neîndemânatic non-înotător un om pentru care apa e doar un alt mediu și care nu prezintă niciun pericol.

Piscina – locul bălăcelilor nocturne

Fiindcă programul nu ne permite să mergem mai devreme (căci la cursuri nu particip doar eu, ci și o seamă de alți bloggeri), cursurile de înot se țin de la 8 la 10 seara, într-un loc care te îmbie la dat kilograme jos și la tonifiat musculatura. Body Art Wellness Club pe numele său, clubul are o piscină de vis! Iată și proba:

Cu apă caldă și curată, cu lumină plăcută, piscina de la Body Art m-a făcut să mă relaxez total (piscina are 180 de mp, 20 lungime x 9 latime, 140 cm adancime). După ce învăț să înot îmi propun să dau și o tură pe la sală (aerobic sau spinning, căci am de unde alege) și apoi să-mi exersez mișcările înot, după care să mă destind in jacuzzi. Răsfăț total! Și poți să faci asta oricând, pentru că sala e deschisă 24/24.

Vestea bună e că, dacă aveți chef și voi, până la sfârșitul lunii, au reducere de 50% la abonament, cu acces complet la piscina, jacuzzi, saune, sala de fitness, aerobic, spinning, non stop, 99 de euro, in loc de 200 de euro! Not bad, eh?

Dacă vreți să vă apucați de înot, vi-l recomand cu dragă inimă pe Laurențiu și apoi piscina Body Art, ca să vă bucurați de abilitățile noi dobândite!

Dacă vreți detalii, aștept să-mi scrieți în comentarii.

PS: Dacă nu mă credeți pe cuvânt, mai puteți găsi mărturisiri la Alex, Cristina, Vali, Auraș, Alina, Ionuț, Ioana, Elena.

8 Responses

 1. Piticu21
  Jul 25, 2011 - 10:51 AM

  tu unde si cand inveti sa inoti?

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jul 25, 2011 - 10:53 AM

   Am lipsit motivat. Saptamana asta recuperez. :p

   Reply
 2. Mihai
  Jul 25, 2011 - 01:15 PM

  Chiar as vrea s-o vad pe Andra cum inoata ea precum un sarpe pe sub apa 😛

  Reply
 3. ana
  Jul 15, 2014 - 09:01 PM

  uau ce frumos as vrea si eu sa vin dar 99 de euro pe luna sau pe cat timp

  Reply
 4. vasa
  Aug 09, 2014 - 04:16 PM

  si eu vreau sa invat sa inot cu cine pot lua legatura?

  Reply
  • Andra Zaharia
   Aug 11, 2014 - 11:54 AM

   Ma tem ca am pierdut legatura cu domnul instructor. Cred insa ca poti gasi instructori de inot foarte buni la UNEFS.

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Campaniile saptamanii 18-24 iulie « Lung si la subiect
 2. Inotul -Cel mai simplu lucru greu -

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.