10 intrebari la care poti gasi raspuns pe Quora

Entuziasmul și curiozitatea pe care le am acum pentru Quora îmi aduc aminte de perioada când am început să folosesc Twitter intens. Am descoperit atunci un mod de a vorbi direct cu oamenii pe care îi admiram sau urmăream și o oportunitate de a întâlni (online, desigur) și alte persoane de la care să învăț.

Pentru cei care nu știu, Quora este un site pe care poți posta răspunsuri și întrebări, iar momentan a ajuns la peste 3 milioane de utilizatori, deși nu există statistici clare pentru anul acesta.

Frumusețea Quora este că poți primi răspunsuri la întrebările tale de la oameni cu experiență în domeniu, iar informațiile oferite vor fi, de cele mai multe ori, bine structurate și argumentate. Practic, Quora a luat un model deja existent și cunoscut (Yahoo Answers, spre exemplu) și l-a transformat în ceva cu adevărat util și relevant. Diferența față de Yahoo Answers este că pe Quora sunt și o mulțime de specialiști care se implică și își rup din timpul lor pentru a-i ajuta pe alții cu informații utile, documentate și opinii pertinente.

Desigur, activitatea pe Quora devine cu atât mai interesantă cu cât citești mai mult și răspunzi la mai multe întrebări. Eu am primit feedback util și am învățat lucruri practice de pe Quora care mi-au fost de real ajutor.

Există sute de mii de întrebări deja puse pe platformă, așa că am ales câteva dintre ele ca să vedeți diversitatea informațiilor la care puteți avea acces dacă decideți să folosiți această resursă aflată la câteva click-uri distanță.

FYI: Nu veți putea citi răspunsurile la întrebări fără să vă faceți cont, dar zău că e un efort mic în comparație cu beneficiul.

shutterstock_119109472

What are the best stories about people randomly meeting Steve Jobs? – veți găsi aici tot felul de povești fascinante care ne oferă privilegiul de a-l descoperi pe Steve Jobs dintr-o mulțime de perspective, un exercițiu util și interesant.

What are key strategies to acquire first 100K users with zero marketing budget? – iată o întrebare pe care multe startup-uri și-o pun și o resursă pentru cei care caută noi moduri de a atrage clienți pentru produsul lor.

What are the most common life mistakes young people make? – sfaturi utile de la oameni cu experiență de viață bogată. Citiți-le și treceți-le prin filtrul propriu.

Why can’t the world have a universal language? – o discuție interesantă despre un subiect care cred că ne-a trecut tuturor prin minte măcar o dată.

Am I being tracked? – Spoiler alert: răspunsul este DA. Dar discuția continuă cu detalii și informații care te-ar putea să înțelegi mai bine cum se întâmplă asta, de ce și mai ales ce poți face în privința asta.

How does it feel to own and drive a Lamborghini? – pentru că nu cred că vreunul dintre noi nu și-a dorit vreodată un Lambo. Dacă nu-l avem, măcar să aflăm cum e să-l ai. 🙂

What’s the best cold email you have ever read? – fiindcă una dintre cele mai mari provocări pentru un marketer este să găsească formula perfectă de a aborda pe cineva necunoscut pentru a-i propune o colaborare.

What is the best comedy movie ever? – pentru duminicile în care te întrebi la ce film să te uiți și nu știi ce să alegi.

What is the single best music album of all time? – poate vreți să contribuiți cu o poveste despre albumul vostru preferat. 🙂

Why are there crushed stones alongside rail tracks? – pentru că pur și simplu eram curioasă. Răspunsul e de-a dreptul fascinant și nu mă așteptam să fie atât de complex.

Cred că, dacă ar fi să găsesc un slogan pentru Quora, aș numi-o rețeaua socială pentru curioși, așa cum sper că ați devenit și voi după articolul ăsta. 🙂

Sursa foto:
thinking women with question mark on white background via Shutterstock
Paper question mark sign conceptual of questions, query, why or what. via Shutterstock

3 Responses

 1. Răzeșu Virgil
  Dec 27, 2019 - 09:58 AM

  Cum îmi creez un cont Quora ?

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jan 03, 2020 - 09:41 AM

   Mergeti pe https://www.quora.com/ si acolo veti gasi optiunea de Sign up. Recomand Sign up with email ca optiune.

   Reply
 2. George
  May 25, 2021 - 04:57 PM

  Exista si in Romania astfel de platforme?

  Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.