3 lucruri pe care le-am invatat la LeWeb

Săptămâna trecută am avut ocazia să experimentez unul dintre evenimentele de tehnologie cu cel mai lung istoric din Europa: LeWeb. Anul acesta a avut loc cea de-a zecea ediție a LeWeb, care a prilejuit discuții foarte interesante despre următorii 10 ani în tehnologie. Oameni din toată lumea și cu specializări extrem de diferite și-au împărtășit experiența și viziunea pentru ceea ce ne putem aștepta de la zona de tech în următorul deceniu.

leweb 2013 paris (2)

De asemenea, a fost interesant să-i văd live pe oameni precum Brian Solis, Gary Vaynerchuk, Robert Scoble, Guy Kawasaki sau Ferran Adria, pe care îi citesc de mai mult de 8 ani sau pe care îi respect în mod deosebit. Dintre aceștia, Guy Kawasaki și Robert Scoble nu m-au impresionat mai deloc, însă restul au fost adevărate revelații și în persoană. De la ei și de la restul speaker-ilor am plecat cu 3 lecții importante învățate:

1. Muncește inteligent, nu neapărat mai mult.

Una dintre strategiile esențiale pe care acești oameni le aplică în mod constant este faptul de a munci inteligent, având stabilite de dinainte o serie de scopuri clare și consistente. Orice ar însemna acest lucru pentru tine, încearcă să-și investești eforturile în ceva care să te ajute să faci un salt calitativ important în munca ta. Desigur, pentru a fi productiv, ai nevoie de efort susținut și de o disciplină a muncii, însă modul de a munci va avea un impact concret asupra rezultelor pe care le ai.

2. Dezvoltă-ți abilitățile multidisciplinare, dar concentrează-te pe lucrurile importante

Tehnologia este unul dintre domeniile prin excelență multidisciplinare. Ca să înțelegi evoluția modelelor de comportament sau de gândire, apariția și dispariția unor servicii, platforme etc., ai nevoie de informații din cât mai multe zone. Mobilizează-ți abilitățile astfel încât să acumulezi cât mai multe informații din toate zonele care te interesează (și poate și din cele care nu te privesc în mod direct) și schimbă-ți periodic obiceiurile pentru a-ți menține creierul în formă. Focalizarea pe un obiectiv important, susținută de informația din mai multe domenii este de natură să îți asigure o traiectorie cel puțin interesantă, atât în viața profesională, cât și în cea personală.

3. Micșorează distanța

Tehnologia este un domeniu profund uman. Micșorează distanța între tine și oamenii pe care îi apreciezi, pentru a putea să înveți cât mai multe de la ei. Micșorează distanța între tine și comunitățile din care ai vrea să faci parte. Micșorează distanța între tine și obiectivele tale majore. Este mult mai simplu decât pare după primii pași.

Dacă vreți să aflați mai multe idei de la LeWeb cu privire la megatrends pentru următorii 10 ani în tehnologie, cum să nu subestimezi viitorul, de ce este zona de hardware foarte atractivă, de ce avem nevoie de eroi în Europa sau cum mintea umană va primi un upgrade în următorii 10 ani, atunci blogul How to Web te așteaptă. Acolo am povestit la cald tot ce am auzit și experimentat la Paris.

Și pe final vă recomand încă un articol legat de această temă, menit să ne pună pe gânduri.

Tu ce te aștepți să se întâmple în tehnologie în următorii 10 ani?

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. 3 lucruri pe care le-am invatat la LeWeb | OnlineReport.ro

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.