Al saselea How to Web – o traditie personala

Mi se pare c-a trecut o viață de om de când am fost prima oară la How to Web.

În doar 6 ani am trecut de la stadiul ”nu știu exact ce vreau să fac, dar știu că vreau să învăț cât mai multe” la ”am o idee mult mai clară în legătură cu ce vreau să fac, am învățat cât de mult am putut, dar mai o mulțime de lucruri de explorat”.

Prima conferință How to Web a fost găzduită la Intercontinental. Era 2010 și țin minte că am ajuns acolo datorită lui Bobby, complet intimidată de oamenii de acolo. Cred că eram una dintre cele 5 femei din toată sala (cu tot cu fetele din echipa HTW) și țin minte entuziasmul palpabil, dorința de a face lucrurile să se întâmple.

Unele lucruri au rămas la fel: în fiecare an, How to Web adună acei doers care mișcă lucrurile în direcția potrivită, care construiesc și învață la fiecare pas, care nu renunță din a găsi rezolvarea la probleme importante.

Din fericire, unele lucruri s-au schimbat: nu mai sunt una dintre puținele femei de la conferință și nici nu mai sunt intimidată de participanți. Ba chiar mă simt ca între prieteni, nu doar fiindcă am fost parte din echipa How to Web, ci fiindcă știu că ce ne aduce împreună în fiecare noiembrie sunt aceleași dorințe, pasiuni și perspective (dacă nu aceleași, măcar unele similare).

Așadar, nici anul acesta nu mă dezic de tradiția personală și voi fi la How to Web pe 1-2 noiembrie, la Teatrul Național!

how-to-web-conference-2016

Fiindcă tocmai a fost anunțat programul conferinței pe blogul HTW, deja am pus ochii pe câțiva speakeri pe care nu vreau să îi ratez:

Noel Pullen (Senior Director of Technology at Hootsuite Media) – Culture as a competitive advantage -> acesta e un subiect care mă pasionează foarte mult și care pentru noi, echipa Heimdal, are un impact pozitiv uriaș.

Vitaly Golomb (Investor & Global Startup Evangelist at HP Tech Ventures) – How you can get ahead of Silicon Valley Startups -> Abia aștept să-l revăd pe Vitaly, nu doar fiindcă e o sursă inepuizabilă de energie pozitivă, ci fiindcă e genul de om care a muncit și muncește pe brânci și care vorbește din experiență.

Catalin Cosoi (Chief Security Strategist at Bitdefender) – The future of Cybersecurity -> This is right up my alley! Pentru mine, ocazia de a lucra în domeniul securității cibernetice a fost un declic. Am descoperit dedesubturile unui domeniu fascinant și a unei industrii aflată în creștere, a cărei importanță pentru viețile noastre va crește exponențial în următorii ani. Bineînțeles că ciulesc urechile de fiecare dată când un om cu experiență povestește despre cum vede el viitorul acestui domeniu.

Nopadon Wongpakdee (Growth Hacker in Residence at 500 Startups) – Masterclass: Growth Hacking Mindset & Methodology -> Acesta rămâne unul dintre subiectele esențiale pentru orice startup sau companie care vrea să continue să crească (cine nu vrea asta, nu?). A avea o cultură internă axată pe creștere nu e de-ajuns fără implementare, iar oamenii de la 500 Startups au o experiență extraordinară în privința asta. Faptul de a putea pune întrebări unui om direct implicat în modelarea startup-urilor e o mină de aur pentru mine.

Dan Kaplan (Growth Marketer. Columnist at TechCrunch) – Why your startup’s story matters -> Aș vrea să-l aud vorbind pe Dan, nu doar fiindcă mă ocup de branding și PR la Heimdal, printre alte lucruri, ci fiindcă nevoile mass-media s-au schimbat foarte mult și e esențial să învățăm cum să ajungem la jurnaliști și influencers prin vacarmul din online. Bineînțeles, una dintre condițiile esențiale este să avem ceva relevant și util de spus atunci când îi contactăm. Deși acest subiect a mai fost dezbătut, multă lume nu stăpânește încă noțiunile de bază în acest caz.

text-breaker

Desigur, acesta e doar începutul, fiindcă urmează să fie anunțați speakeri noi și alte subiecte ce vin să completeze peisajul pentru oamenii pasionați de tehnologie și de dezvoltarea unor idei în business-uri puternice, cu impact pozitiv.

Abia aștept să aflu și rezultatele selecției de la Startup Spotlight, programul pentru startup-uri din cadrul conferinței How to Web. Mereu mă inspiră energia și ambiția echipelor care sunt alese pentru a face parte din competiție!

A mai rămas mai puțin de o lună până la How to Web 2016, așa că nu uita să-ți iei biletul. Ne vedem acolo! 😉

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.