10 Years of TrancENDancE part 2: Cosmic Gate

”We’re falling back in love
Here we are again
Now you’re singing my song
And I’m singing your song
We’re falling back in love
And we’re both movin’
To the beat that goes like this”

Așa sună unul dintre referenele trance pe care le-aș putea asculta de mii de ori fără să mă satur.

Versurile sunt din piesa ”Falling back” a celor de la Cosmic Gate, pe care veți auzi și vocea extraordinară a lui Eric Lumiere. Adică asta:

Eu o să-mi pregătesc vocea pentru 21 octombrie, când Cosmic Gate vor mixa la Arenele Romane, iar eu voi fi extraordinar de fericită să-i văd live pentru prima dată!

Anul acesta, Snatt & Vix mi-au îndeplinit toate dorințele legate de trance, aducându-l pe ATB în iunie și acum pe Cosmic Gate. Practic, nu mai am nevoie nici de cadouri de Moș Crăciun/Moș Nicolae/ziua mea sau orice altă sărbătoare vine cu surprize. Am trăit o mulțime de experiențe muzicale frumoase în 2016 (până acum), mult mai multe decât aș fi visat. 😀

Atâta energie pozitivă strânsă într-un singur loc, așa cum a fost la ATB acum 3 luni și ceva, n-am mai simțit niciodată. Și cu siguranță experiența de peste 3 săptămâni va fi la fel.

Claus Terhoeven and Stefan Bossems (aka Cosmic Gate) fac muzică din 1999(!), când eu abia eram la jumătatea școlii generale. Experiența lor muzicală include câteva albume extraordinare și o mulțime de remix-uri celebre, care sună la fel de bine și acum, indiferent de cât timp a trecut de la lansarea lor.

În ultimii ani, Cosmic Gate s-au distanțat un pic de hard trance (ca piesa ”Exploration of Space” din 2010) și au construit piese în jurul unui stil mai melodic, mai subtil, dar care emană enorm de multă energie pozitivă.

Scriam acum 5 ani că ”Wake Your Mind” este cel mai bun album de muzică electronică al anului și acum l-aș putea chiar pune în top 5 cele mai bune albume din ultimii 10 ani.

Am o mulțime de piese preferate și de pe ”Start to Feel”, albumul lansat în 2014. ”Falling back”, ”Happyness” și ”Start to feel” (feat. the amazing Carry Brothers) sunt trance anthems, așa cum le numesc vorbitorii de engleză. La noi s-ar traduce prin ”imnuri trance”, ceea ce distorsionează un pic sensul expresiei, însă subliniază puterea pieselor de a pătrunde în mintea și-n sufletul celor care le ascultă.

Snatt & Vix vor fi și ei la Arene, să ne încânte cu încă un set bun de tot și să ne aducă aminte de ce iubim muzica trance. Apreciez enorm eforturile lor de a ține împreună comunitatea asta mică, dar pasionată.

Pe line-up mai sunt și alte două nume cu greutate: egiptenii Aly & Fila și olandezul Ruben De Ronde!

Mi se pare un mix de culturi și stiluri absolut excelent, iar 21 octombrie se anunță a fi o seară de poveste pentru cei care vor să asculte, să danseze și să simtă muzică electronică făcută din suflet.

Biletele costă 50 lei sau 100 lei la VIP și se pot cumpăra de pe Bilete.ro, Eventim.ro și din alte locuri.

Vă las cu încă una dintre piesele ce-mi fac sufletul să vibreze și mă face să-i aștept pe Cosmic Gate cu un entuziasm rezervat doar pentru acele momente cu adevărat importante din viața mea.

Ne vedem pe 21 octombrie la Arenele Romane!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.