Startup Spotlight 2016 – make it happen!

De la dispozitive medicale la aplicații din zona financiară, de la produse de securitate cibernetică și până la gaming – toate sunt în programul Startup Spotlight de la How to Web anul acesta!

Nu mai puțin de 50 de echipe vor susține pitch-uri în fața unui grup de investitori de la noi, dar mai ales din afară.

Am văzut eu însămi impactul semnificativ al competiției asupra echipelor din anii trecuți. Sesiunile intense de mentorat și relațiile formate acolo funcționează cu adevărat.

Practic, echipele care câștigă competiția sunt integrate într-un proces de accelelare de durată, care include acces la finanțare, susținere pentru mărirea numărului de canale de distribuție și conexiuni cu oameni ce au experiență în construirea de business-uri valoroase.

Mai mult de atât, faptul că echipele din Startup Spotlight pot participa și la conferința How to Web le deschide noi oportunități de networking cu speakerii de la eveniment, care vin și ei cu experiență bogată în toate etapele construirii unui produs/serviciu.

Cred că nu sunt singura care și-ar dori să poată fi o muscă în sala în care au loc ședințele de mentorat, ca să pot absorbi toate sfaturile utile și răspunsurile care vor fi împărtășite acolo.

Personal, sunt extrem de interesată de startup-urile din track-ul de cyber security, dar și de produsele din zona de med-tech, așa că aștept cu entuziasm pitch-urile echipelor. Ce pot spune este că, an de an, pitch-urile au fost tot mai bune, produsele tot mai bine conturate și echipele mai bine pregătite.

Aș lua acesta drept un semn că educația pe care ne-o facem singuri începe să dea rezultate tot mai bune. Pentru mine, Startup Spotlight este o sursă de inspirație și de motivație, chiar dacă nu sunt eu însămi participantă la competiție. E oportunitatea de a mă ”încărca” printr-o doză zdravănă de optimism bazat de exemple concrete.

Doar 2 săptămâni de mai despart de How to Web și competiția Startup Spotlight, așa că e timpul să-ți iei biletele! Pe 24 octombrie prețul lor se va dubla.

See you there!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.