Aplicatii descoperite la #WindowsAMS

Printre cele mai frumoase momente din viața mea se numără, fără nicio îndoială, cele în care am oportunitatea de a cunoaște oameni interesanți. La #WindowsAMS contextul a fost de așa natură încât aceasta a fost una dintre componentele cheie ale zilelor petrecute în Amsterdam.

În mod fundamental, tehnologia nu este un construct abstract și lipsit de emoție, ci este legat în mod profund de oameni, de nevoile și de dorințele lor, ale noastre. Iată câteva dintre aplicațiile pe care le-am descoperit eu de-a lungul acestor zile, aplicații care m-au ajutat să explorez mai bine device-urile pe care le-am avut în teste.

Dar înainte să-mi exprim preferințele personale, iată ce au de spus doi dintre participanții la eveniment:

Lukasz_JakobiakLukasz Jakobiak – videoblogger , Polonia (canal de Youtube)

My favourite app is still Evernote – I just love it and I can say I am barely addicted to it – I used it also during the [#WindowsAMS] weekend because I wanted to put all my new ideas there and I used the new function of drawing. I am really impressed how it develops – it is amazing how apps can change the way we manage our lives.

avatars-000002397575-7ch4j0-cropMark Kavanagh – DJ, Ireland [Soundcloud profile]

My favourite apps were City Lens and Microsoft Photsynth. The latter offers 360 degree mapping in a photo, in effect taking the Panoramic view concept to a whole new level, while the former offers augmented reality for your immediate surroundings and it is an ideal companion on a city break like #WindowsAMS. It’s worth mentioning how useful all of the Nokia Camera apps are on the Lumia 1020, next level smartphone photography that everyone in our group seemed to love and have fun with.

Aplicațiile mele preferate pentru Windows Phone & Microsoft Surface

Așa cum povesteam în articolele trecute (1, 2), am avut la dispoziție un Nokia Lumia 1020 și o tabletă Surface 2, pline ochi de aplicații care de care mai interesante. Iată ce mi-a atras mie atenția și ce am folosit cel mai des:

1. Nokia Refocus e o aplicație care îți permite să modifici obiectul asupra căruia stabilești focalizarea, după ce fotografia a fost făcută. Iată aplicația în acțiune:

2. Nokia City Lens – îți permite să identifici punctele de interes din jurul tău prin folosirea unui modul de augmented reality. Și nu doar că arată foarte interesant, ci și este foarte utilă:

Nokia-Lumia-920-City-Lens-Demo

Sursa foto.

3. Microsoft Photosynth – este o suită de instrumente care te ajută să faci panorame 3D. Rezultatele sunt absolut spectaculoase și puteți vedea pe site. Am făcut și eu câteva panorame, însă mă tem că nu am reușit să ajung chiar la rezultatul dorit, mai ales din cauza neîndemânării mele. Dar promit că data viitoare când voi avea un Nokia Lumia pe mână, voi încerca din nou.

Și tot la Amsterdam am avut și ocazia să discutăm cu Vincent Reinders, fondatorului unui startup foarte interesant: 22tracks, care își propune să facă topul celor mai ascultate 22 de piese din orașe din toată lumea. Momentan veți putea asculta top 22 din Amsterdam, Berlin, Londra și Paris, scopul lor fiind să ajungă la 22 orașe în următorii ani. Topurile sunt realizate de către 116 DJ care activează pe platformă și care sunt profund implicați în comunitățile din aceste orașe, capabili fiind să redea preferințele acestor comunități. Am descoperit acolo o mulțime de piese interesante, printre care și acest remix care a devenit aproape o obsesie muzicală pentru mine în ultimele săptămâni:

Cu ocazia #WindowsAMS am descoperit că, prin fiecare aplicație testată, ne putem menține flexibili și deschiși la inovație, din orice sursă ar proveni aceasta. Desigur, în alegerile pe care le facem, de multe ori ne ghidăm după reperele deja cunoscute, însă un pas în afara sferei cu care suntem obișnuiți ne poate ajuta să ne îmbogățim universul cu tot felul de instrumente ce ne fac viața mai plăcută.

Fotor0324131814

Fotografii făcute cu Nokia Lumia 1020.

Va urma…

PS: Știați că, în România, Windows Phone a fost vândut într-un număr mai mare decât iPhone? Eu zic că semne bune anul are față de schimbarea repelor publicului în privința raportului calitate-preț.

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.