Castigatorii Golden Globe Awards 2015 si cateva povesti din culise

Premiile Globurile de Aur au ajuns aseară la cea de-a 72-a ediție, aducând încă o dată recunoaștere câtorva dintre cele mai valoroase filme și seriale pe care le știm. Trebuie să recunosc faptul că nu le-am văzut încă pe toate, însă confirmarea lor de către comunitatea criticilor de film este un motiv în plus să le urmăresc de acum.

Ce mi s-a părut interesant a fost faptul că, dintre toate ceremoniile de premii din industria de film și televiziune, cea pentru Globurile de Aur este cea mai relaxată. Pentru cei care nu știau, la Oscaruri, spre exemplu, barul se închide înainte de începerea galei, însă la Globurile de Aur participanții sunt serviți cu alcool toată noaptea. Să vedem cine a avut motiv să ciocnească cele mai multe pahare ieri:

BEST MOTION PICTURE – DRAMA
Boyhood (8,4 pe IMDB) – înțeleg de aceasta a fost alegerea juriului pentru mai multe categorii: Boyhood a fost filmat pe parcursul a 12 ani, cu aceiași actori. Îmi doresc neapărat să-l văd!

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE – DRAMA
Eddie Redmayne
The Theory Of Everything (7,7 pe IMDB) – tratează un subiect care ne fascinează pe toți: relația dintre Stephen Hawking și soția sa. Și acesta mă îndeamnă către cinematograf.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE – DRAMA
Julianne Moore
Still Alice (7,5 pe IMDB) – o renumită profesoară de lingvistică este diagnosticată cu Alzheimer’s, iar armonia familiei sale este pusă la grea încercare.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE
J.K. Simmons
Whiplash (8,7 pe IMDB) – un toboșar al cărui talent îl aduce într-un conservator sever își găsește un mentor extrem de aspru care folosește orice metodă pentru a-l ajuta să-și exploreze potențialul.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A MOTION PICTURE
Patricia Arquette
Boyhood

BEST DIRECTOR – MOTION PICTURE
Richard Linklater
Boyhood

BEST MOTION PICTURE – COMEDY OR MUSICAL
The Grand Budapest Hotel (8,1 pe IMDB) – unul dintre cele mai bune filme văzute anul trecut!

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE – COMEDY OR MUSICAL
Michael Keaton
Birdman (8,6 pe IMDB) – un actor ce și-a pierdut gloria după ce a jucat rolul unui supererou adulat trebuie să-și depășească orgoliul pentru a pregăti o piesă de teatru pe Broadway ce ar putea să-l reabiliteze.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE – COMEDY OR MUSICAL
Amy Adams
Big Eyes (7,1 pe IMDB)- o peliculă bazată pe o poveste reală, cea a pictoriței Margaret Keane și succesul său fulminant din anii ’50, dar ce cuprinde și povestea dificultăților legale pe care le-a avut cu soțul său, care și-a asumat meritele sale în anii ’60. Regizat de Tim Burton.

Câteva povești

Probabil nu știați, însă primele Globuri de Aur au fost prezentate de către jurnaliști, din 1944 până în 1958. Însă, 14 ani mai târziu, membrii Rat Pack (Frank Sinatra, Dean Martin și Sammy Davis Jr.) s-au urcat pe scenă și, în mod neoficial, au preluat sarcina de a prezenta gala.

Meryl Streep este actrița cu cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur, 28 în total. De asemenea, tot ea este și cea care a primit cele mai multe distincții: opt.

Singurul film de până acum care a câștigat toate cele 5 categorii importante ale Globurile de Aur este “One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (8,7 pe IMDB), care a câștigat Best Motion Picture, Best Actor, Best Actress, Best Director și Best Screenplay în 1976.

BEST TELEVISION SERIES – DRAMA
The Affair (8 pe IMDB) – un serial despre consecințele psihologice ale unei aventuri între o chelneriță căsătorită și un profesor care își petrece vara la socrii din Hamptons.

BEST TELEVISION SERIES – COMEDY OR MUSICAL
Transparent (8,1 pe IMDB) – o familie din LA ai cărei membri nu știu să-și respecte prea bine intimitatea unuia altuia ajung în situații care dezvăluie secretele fiecăruia dintre ei.

BEST MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Fargo (9,1 pe IMDB) – un hoinar care ajunge într-un oraș mic din Minnesota ajunge să influențeze populația prin răutatea și violența sa.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Maggie Gyllenhaal
The Honorable Woman (8,3 pe IMDB) – Nessa Stein moștenește afacerea cu armament a tatălui său și ajunge implicată în complicatul conflict internațional dintre Israel și Palestina, în care încearcă să promoveze reconcilierea.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES – DRAMA
Kevin Spacey
House Of Cards (9,1 pe IMDB) – intrigile politice n-au fost niciodată mai fascinante. Iar Kevin Spacey face rolul vieții sale.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES – COMEDY OR MUSICAL
Jeffrey Tambor
Transparent

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES – DRAMA
Ruth Wilson
The Affair

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Matt Bomer
The Normal Heart (8 pe IMDB) – un activist de orientare homosexuală încearcă să crească atenția publicului față de problema HIV/SIDA la începutului anilor 1980.

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Joanne Froggatt
Downton Abbey (8.8 pe IMDB) – povestea familiei Crawley și a servitorilor săi de la începutul Primul Război Mondial continuă să fascineze o lume întreagă.

BEST MINISERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Fargo

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Billy Bob Thornton
Fargo

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES – COMEDY OR MUSICAL
Gina Rodriguez
Jane The Virgin

BEST ORIGINAL SCORE – MOTION PICTURE
Johann Johannsson
The Theory Of Everything

BEST ORIGINAL SONG – MOTION PICTURE
“Glory”
Selma

BEST ANIMATED FEATURE FILM
How To Train Your Dragon 2 (8 pe IMDB) – 2014 a fost un an slab pentru filmele de animație, din păcate, însă poate anul acesta se vor schimba lucrurile. Partea a doua a poveștii cu dragonul cel simpatic mi s-a părut drăguță, însă nu m-a impresionat.

BEST SCREENPLAY – MOTION PICTURE
Alejandro Gonzalez Inarritu, Nicolas Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo
Birdman

BEST FOREIGN LANGUAGE FILM
Leviathan (Russia) – cu o notă de 8,1 pe IMDB, acest film cuprinde povestea lui Nikolai, omul care luptă împotriva primarului corupt pentru ca a sa casă să nu fie demolată.

PS: Până și băieții din Entourage au ajuns la gală, chiar dacă înaintea tuturor. Dar a fost pentru un scop constructiv. (via Hoinaru)

Sursa foto: Way to success on the red carpet (Barrier rope) via Shutterstock

2 Responses

 1. Schmidt Ronald
  Jan 12, 2015 - 10:48 PM

  Am vazut Boyhood, si desi ideea e geniala, si felul in care l-au realizat, pe mine unul filmul m-a plictisit.
  The theory of everything pare a fi interesant, insa Whiplash…wow,trailerul m-a cucerit total.
  Multumesc pentru post!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jan 13, 2015 - 09:07 AM

   Chiar sunt curioasa cum e Boyhood si-s tare curioasa si de Whiplash. Trailer-ul e foarte ofertant. Ma bucur c-a fost de folos. Sa ne citim cu bine!

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.