Castigatorii Imagine Cup: minti tinere si inovatoare

De fiecare dată când aud despre echipe de tineri care lucrează cu pasiune la proiectele lor și primesc validare din partea unor specialiști îmi consolidez convingerea că ne așteaptă lucruri interesante. Un astfel de exemplu recent este competiția Imagine Cup organizată de Microsoft, unde 9 echipe din 4 orașe din țară au concurat în cadrul a 3 secțiuni de concurs: Innovation, Games, World Citizenship.

Anul acesta, pe lângă dimensiunea tehnică, competiția și-a asumat și o latură antreprenorială, stimulând concurenții prin numeroase oportunități de învățare care să-i ajute să învețe traseul de parcurs pentru dezvoltarea unui produs de software.

Cătălin Diț, Director de Platforme pentru Dezvoltatori, Microsoft România:

Imagine Cup a devenit o tradiție în România, cu peste 8.000 de studenți participanți în cele 12 ediții, construind numeroase proiecte inovatoare. Dintre aceștia, cei mai buni ne-au reprezentat cu succes la finale globale, România ocupând locuri pe podium în multe ediții din trecut. Ne bucurăm să cunoaștem în fiecare an studenți pasionați și hotătâți să impresioneze prin propriile competențe și produsele dezvoltate, care merg mai departe și își lansează proiectul început în cadrul Imagine Cup sau își pornesc chiar propriile afaceri.″

Cine sunt câștigătorii?

Câștigătorii etapei naționale a Imagine Cup sunt 3 echipe ambițioase, care au dezvoltat produse ce par a fi rezultatul muncii unuor antreprenori ce au măcar peste 20 de ani. Surpriza și entuziasmul vin din faptul că acești tineri sunt abia la nivelul liceului și au timp să devină foarte buni până la momentul absolvirii unei facultăți.

Secțiunea Innovation: echipa SMT, reprezentând Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, formată din Bogdan Andrei Pop, Bogdan Mursa și Rareș Urdea, mentor Dan Suciu.

Echipa SMT

Scopul principal al aplicației lor este de a oferi o modalitate flexibilă, profesionistă și distractivă de a menține programul de exerciții de recuperare a pacienților, fără efectele psihologice negative întâlnite în sălile de recuperare fizică.

Secțiunea Games: echipa Scripters din partea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, formată din Alexandru Marinescu, Cristina Dochițoiu și Horia Ardelean, mentor Simona Motogna.

Echipa Scripters

Aplicația propusă de ei este o platformă online de storytelling interactiv, în care utilizatorii pot crea și parcurge povești ce lasă cititorul să decidă acțiunea și parcursul poveștii. Jocul avansează prin decizii și prin completarea puzzle-urilor specifice fiecărei întrebări, oferind astfel o experiență de utilizator aparte.

Secțiunea World Citizenship: echipa Lumen din Deva, formată din Cornel Amariei și Cristian Dragomir.

Echipa Lumen

Soluția propusă, Lumen S, este o platformă adresată oamenilor cu dificultăți de vedere, ce permite navigarea, comunicarea, citirea și obținerea de informații referitoare la mediul înconjurător, toate într-o modalitate mult mai facilă.

Echipele SMT, Scripters și Lumen ne vor reprezinta țara în cadrul finalei regionale, ce va avea loc în mai, urmând ca în perioada 29 iulie – 3 august să aibă loc finala globală în Seattle.

E bine și sănătos că avem tineri care fac mai mult decât minimul posibil, care au energie și pasiune pentru a dezvolta proiecte și produse și pentru a asimila și abilități practice, odată cu cele teoretice. Și nu cred că acești tineri pot fi numărați pe degete, fiindcă sunt peste tot, dar au nevoie de susținere, materială și profesională ca să facă un pas în față, dar și de mentori care să-i ajute să se dezvolte frumos. Să tot avem vești bune despre ei și peste câțiva ani să citim despre startup-urile pe care le-au fondat pe TechCrunch. 🙂

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.