De ce sa-ti iei o tema responsive pentru blog

În cei 5 ani și jumătate de când am blogul, am trecut prin toate etapele cu el: de la domeniu pe wordpress.com la domeniu propriu, de la temă free și hosting la prieteni la temă plătită și hosting tot cu plată, back-up și asistență tehnică specializată. Până acum am cumpărat 3 teme de WordPress, fiecare cu povestea sa: pe prima n-am reușit să o folosesc, fiindcă n-a putut s-o instaleze nimeni; pe a doua am suspectat-o că ar fi vinovată de infiltrarea virușilor care puseseră stăpânire pe blog (dar apoi am aflat că nu era vina ei), iar a treia, tema pe care o folosesc acum, e cea mai bună dintre ele.

Ce e design-ul web responsive

Responsive web design este cel mai nou trend în materie de web design, care are capacitatea de a oferi utilizatorilor aceeași experiență a vizualizării unui website, indiferent de gadget-ul de pe care este accesat. Prin folosirea de proporții fluide, imagini flexibile și alte tehnici de programare specifice, acest tip de design a fost gândit pentru a adapta web browsing-ul la gadget-urile preferate ale utilizatorilor. Astfel, responsive web design are în vedere mai ales adaptarea la mobile web, alcătuit din folosirea smartphone-urilor și a tabletelor.

Acest termen a ajuns să fie atât de important, încât programatorul care l-a conceput i-a dedicat o carte întreagă.

tema blog

Care sunt beneficiile unei teme responsive pt blog

Eu mi-am cumpărat iFeature Pro 5 de la CyberChimps, fiindcă aveau o versiune de trial care mi-a plăcut foarte mult și care m-a convins că merită să cumpăr forma sa completă.

Beneficiile unei teme responsive sunt multiple, mai ales când ai o temă bine făcută. Iată câteva dintre cele pe care le-am descoperit eu:

 • o temă responsive elimină nevoia unei versiuni pentru mobil a site-ului și, implicit, folosirea unui plugin care să genereze o versiune pentru mobil sau tablete
 • o astfel de temă pentru blog adaptează nu doar formatul articolelor, ci toate elementele unui blog, inclusiv bannere și widget-uri
 • tema pe care o folosesc eu include și un modul propriu de galerie foto, eliminând nevoia unui plugin suplimentar
 • tema păstrează toate elementele versiunii din web, indiferent de device-ul de pe care accesez blogul (am fost suprinsă să descopăr articolele ”featured” pe smartphone)
 • configurarea și personalizarea temei se fac foarte simplu prin panoul de administrare, care are și funcția de drag & drop
 • design-ul simplu și eficient accentuează exact acele elemente care mă interesează
 • alte avantaje ar fi actualizările gratuite ”for life” și un forum de asistență tehnică în care poți găsi toate informațiile și persoane avizate care să te ajute
 • faptul că, odată cumpărată, poți folosi tema pentru oricâte proiecte dorești
 • actualizări foarte rapide după fiecare update de WordPress.

Iată cum arată blogul meu pe un iPhone:

Mi-a plăcut foarte mult și faptul că am reușit să-mi fac eu toate setările, fără ajutorul nimămui. Desigur, mai am de ajustat detalii, însă, în mare, mi-a luat doar câteva minute să setez ce îmi doream. Urmează să îi explorez potențialul când voi avea ceva mai mult timp la dispoziție.

Voi când v-ați cumpărat ultima oară o temă de WordPress?

3 Responses

 1. Bogdan
  Jul 03, 2013 - 08:16 AM

  Un blog mai bun din zi in zi, ce aduce mereu noutati fara a-si pierde din originalitate!

  Reply
 2. Fărcaş Gelu Dănuţ
  Jul 18, 2013 - 01:33 PM

  Eu folosesc deocamdata teme de WordPress si Joomla gratuite. Pentru a vedea cum arata temele pe diverse dispozitive mobile utilizez mai mult (imi place) responsinator.com (e gratuit si simplu de folosit).
  Pentru acele site-uri unde clientul trebuie sa poata sa-ti telefoneze direct din website, folosesc teme special adaptate de la inktheme.com sau teme responsive obisnuite la care adaug pluginul WordPress Call now button. Teme responsive pentru Joomla? Mie-mi plac cele de la Themekat.com, dar sunt destule.

  Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. | Hosting specializat pentru WordPress

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.