Despre spațiile care evoluează alături de noi

Am observat, atât în propria familie, cât și la prietenii buni, modul în care schimbările importante din viață se reflectă asupra spațiilor în care locuim. Conștient sau nu, când o mică metamorfoză se petrece în interiorul nostru, este urmată de dorința de a ne înconjura de frumos, de lucruri confortabile, care ne fac să ne simțim în largul nostru.

Casa – oglinda sufletului

În ciuda aparenței de consumerism, eu cred că a redecora un apartament sau a construi o casă nouă are la bază motivații psihologice și emoționale mult mai importante. A construi o casă alături de omul pe care îl iubești este un lucru minunat, care proiectează visele în realitate. A decora un spațiu nou pentru o nouă etapă a vieții este, de asemenea, un semn al evoluției, al dorinței de mai mult, de mai frumos.

Fiindcă am trecut prin multe asemenea etape, am reușit să văd dincolo de oboseala unui astfel de proiect și am reușit să înțeleg acest proces prin care trecem cu toții la un moment dat în viață. Chiar dacă spațiul în care locuim nu ne aparține, întotdeauna vrem să îl facem ”al nostru” prin decorarea cu obiecte dragi, care adună apoi amintiri frumoase și devin parte din sufletul casei.

Pasiunea dă naștere lucrurilor de calitate

Fiindcă tocmai mă aflu în plin proces de amenajare a unei case noi, alături de familie, știu cât de important este să lucrezi cu oameni care sunt la fel de interesați ca și tine ca lucrurile să iasă bine. De la constructori, la instalatori și furnizori de materiale, cu toții joacă un rol important în realizarea unui vis (și la păstrarea echilibrului interior pe durata unui asemenea efort).

De aceea m-am bucurat să aflu săptămâna trecută că există un grup de oameni extrem de pasionați, dedicați muncii lor și gata să-și susțină clienții pentru realizarea proiectelor personale. E vorba despre compania grecească Neoset, care, din întâmplare, este unul dintre primele branduri pe care le știu de când eram în școala generală. Pe atunci era mare lucru ca una sau mai multe dintre clasele din școală să aibă mobilier Neoset și știu că toată lumea ar fi vrut să aibă ore în laboratorul de istorie, care era cel mai modern din școală datorită acestui mobilier. 🙂

Săptămâna trecută am făcut o vizită la noul showroom Neoset din Șoseaua București Nord nr. 7, unde am găsit un spațiu care m-a inspirat pentru noi planuri de decorare a noii case. Fiindcă am văzut aproape toate showroom-urile de mobilă și decorații interioare din București (redecorând 2 spații în ultimii 4 ani), am un termen foarte bun de comparație și pot spune cu sinceritate că transpare calitatea și grija prin fiecare detaliu. Am observat și comparat multe tipuri de mobilier și pot aprecia calitatea unui produs care nu doar că va arăta bine în colțul potrivit, ci va și dura pentru o perioadă îndelungată de timp. Într-o lume în care schimbările se înlănțuiesc constant, eu am nevoie de continuitate, de lucruri care să dureze și care să mă ancoreze într-o lume a mea.

Ce m-am bucurat să văd, dincolo de mobilierul frumos și de nenumăratele opțiuni de culori, materiale și forme, a fost pasiunea sinceră din vocea domnilor Antonis Lourezos (Operation Manager Neoset România) și Serafim Palikaras (General Manager Neoset Group). Au vorbit cu atât de mult devotament și implicare despre investiția lor în noile showroom-uri, dar mai ales în serviciile pe care le oferă, încât nu pot să nu le doresc succes în acest nou început.

Echipa Neoset a înțeles un lucru important: că relația cu clientul nu se termină la achiziția unui produs. Această mentalitate și grija pentru client vor duce compania acolo unde își doresc, sunt convinsă. Iată câteva exemple pentru a ilustra noua orientare Neoset:
– compania oferă mobilier modular, care poate fi ajustat după dorințele și nevoile clientului, inclusiv în materie de culori și materiale
– oferă consultață de specialitate prin programul Neo Design, iar momentan acest serviciu este gratis, așa că, dacă aveți în plan o redecorare, acum este momentul să apelați la specialiști (din experiență vă spun că pot veni cu idei la care nici nu v-ați fi gândit)
– oferă garanții pentru toate produsele din portofoliu, un alt aspect esențial care se regăsește prea rar la alți retaileri de mobilă
– au un After Sales Service, care constă în faptul că poți găsi piese de schimb sau alt tip de asistență pentru produsele cumpărate de la Neoset cu vechime de până la 5 ani, ceea ce mi se pare admirabil și nu am mai auzit vreo altă companie care să ofere acest beneficiu. Spre exemplu, dacă s-a stricat o piesă de la o mobilă, în maxim 24 de ore piesa îți va fi trimisă acasă (gratis dacă produsul e în garanție și contra cost dacă nu mai este).

Designul produselor este splendid și am aflat că cei mici sunt norocoși, fiindcă Neoset deține o linie specială de mobilier pentru copii creată de Karim Rashid, a cărui filozofie de design o admir. Iată și câteva exemple de creativitate și vitalitate în design-ul propus de Neoset:

“Produsele Neoset se diferențiază prin durata lor mare de viață și prin versatilitate, datorită materialelor premium din care sunt fabricate și tehnologiei folosite în timpul procesului de producție, o combinație unică pe piața din România. Ne place să spunem că, dacă îți cumperi o canapea acum, va fi ca nouă și peste zece ani, în sensul că își va păstra toate caracteristicile inițiale. Punem foarte mare preț pe calitatea ridicată și vom continua să investim timp și energie în lansarea unor produse de mobilier inovatoare care durează în timp și sporesc confortul în fiecare casă, și care respectă și standardele de siguranță”

a povestit Antonis Lourezos, Operation Manager Neoset România. Și pot spune că acestea nu sunt doar cuvinte dintr-o declarație, ci convingeri care transpar prin dedicarea pentru a oferi produse și servicii de calitate.

Personal, am găsit idei pe care abia aștept să le discut cu mama mea, și ea pasionată de lucruri frumoase și de a construi un cămin cât mai armonios.

Pentru bucătărie

Pentru dormitor

Pentru cina perfectă

Pentru măsuța din living

Pentru masa din bucătărie

Parcă aș vrea să mai schimb câte ceva și cuibul meu din București și deja am primit și un cadou de ”casă nouă”, un bean bag imens, din care vă scriu acum (cel din stânga) și care a devenit locul meu preferat de exersat mușchiul minții.

Vă recomand cu drag Neoset, nu doar pentru produsele de calitate și pentru materialul minune (care se șterge după orice pată, chiar dacă scrii cu markerul pe el – e pe încercate), ci mai ales pentru oamenii care sunt acolo să te ajute să alegi ce e mai bine pentru tine, ceea ce e mare lucru.

Voi cum vă descurcați cu redecorările?

One Response

Trackbacks/Pingbacks

  1. PufoseniAAA de la Neoset | Provinciala

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.