Discutam despre city apps la TechHub Meetup

Săptămâna aceasta la TechHub Bucharest mi se va îndeplini o dorință pe care o am de multă vreme, și anume aceea de a explora tema aplicațiilor făcute pentru a ușura viața locuitorilor din orașe, în special din orașele mari.

Eu cred că tehnologia ne poate face viața mai ușoară și cred că mințile agile ale antreprenorilor pot genera produse și platforme care să eficientizeze marele oraș și straturile sale de infrastructură, oriunde s-ar afla acesta. Gândiți-vă doar cât de ușor ne-ar fi dacă toate sistemele de transport ar putea transmite, în timp real, date către o aplicație gratuită pentru locuitori, în care să fie coroborate informații despre trafic, programul mijloacelor de transport, gradul de aglomerație, rute ocolitoare etc. Cum ar fi dacă am putea ști ce zone ale orașului pot fi revitalizate prin proiecte speciale (așa cum am aflat că se întâmplă în Amsterdam)? Posibilitățile sunt nelimitate, aș îndrăzni să spun.

Clipboard01

Încercări în această zonă avem deja, însă cu siguranță sunt multe de făcut și există la fel de mulți developers interesați să realizeze aplicații cu aspect practic. Desigur, în crearea de city apps, așa cum sunt denumite, intervine și chestiunea colaborării cu instituții publice, care nu este niciodată ușoară. Însă invitații noștri de joi seară ne vor ajuta să aflăm cum putem aborda și această provocare (pentru că nu aș folosi termenul de obstacol).

Fiindcă am onoarea să moderez acest eveniment, mă voi strădui să pun întrebări cât mai utile și relevante pentru a obține răspunsuri care să ne ajute pe toți, fiindcă, în final, o suită de aplicații bune este de natură să ne fie tuturor de folos.

Așadar, sper să ne întâlnim joi la TechHub Bucharest, de la 18:30 pentru meet-ul cu tema: How tech is disrupting cities.

disrupting cities

PS: Tot legat de TechHub Bucharest, voiam să mă mândresc cu unul dintre startup-urile cu care împart spațiul de lucru, GloriaFood. Este o echipă extraordinară, pe care vă recomand să o urmăriți.

3 Responses

 1. Andra
  Mar 19, 2014 - 01:44 PM

  Să vorbiți și cu băieții de la Urban Hero https://www.facebook.com/UrbanHeroApp 😉

  Reply
  • Andra Zaharia
   Mar 19, 2014 - 01:51 PM

   Mersi frumos pentru link, Andra! Chiar le voi scrie si sper sa vina maine seara. Nu stiam de ei inainte sa aflu de la tine.

   Reply
   • Andra
    Mar 19, 2014 - 02:50 PM

    Daaa, super, le-am dat și eu un heads up 🙂 Sunt foarte drăguți și, în 2013, chiar au câștigat locul 3 la o competiție internațională (Ericsson Application Awards – Apps for city life) cu Urban Hero.

    Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.