FBI (FullBodyIgnition) – pentru corp si pentru minte

M-am repus în mișcare acum aproape 4 săptămâni, sub atenta și ferma îndrumare a lui Valentin Bosioc, omul care știe să-ți aducă aminte să-ți asculți corpul și să-l îngrijești așa cum trebuie. De atunci, s-au întâmplat câteva schimbări care m-au motivat să persist în dorința de a face sportul și mișcarea o parte din viața mea.

Rolul grupului pentru a te motiva

Fiindcă am un program super încărcat, mi-e destul de greu să găsesc timpul necesar pentru spor. Mi-am luat gantere, stepper și fitball acasă, însă le-am folosit doar la început. E dificil să te automotivezi, de aceea lucrul în grup contează enorm. Faptul că am mers la sală de 3 ori pe săptămână timp de o lună (lipsind doar de 2 ori, din motive de sănătate șubredă) mi-a arătat că pot face mișcare și în restul zilelor, în care nu merg la antrenament. Și, ghiciți ce? În weekend-ul ce tocmai a trecut am făcut sport în fiecare zi, destul de intens chiar.

Importanța de a lucra în grup (de 10 oameni, în cazul programului FullBodyIgnition) se vede și în timpul antrenamentelor, când țin mult mai bine ritmul față de când mă antrenez singură. Când îi vezi pe ceilalți că dau tot ce pot, ești mult mai înclinat să faci la fel.

Minte liniștită în corp sănătos

Ce am mai constatat după aceste ședințe făcute cu Vali este faptul că am reușit, în sfârșit, să scap de durerile de spate care m-au supărat în ultimele 6 luni. Postura incorectă la laptop și zilele de lucrat de pe scaun timp de 8-10h au lăsat urme, însă deja am început să corectez aceste probleme.

Mai mult, mișcarea în mod regulat și intens m-a ajutat să-i ofer minții un repaos. În timpul antrenamentelor mă concentrez să fac exercițiile corect, să-mi utilizez resursele de energie la maxim și să obțin efecte cât mai puternice, așa că grijile legate de email-urile din inbox, task-urile rămase nerezolvate și alte asemenea preocupări nu mai au loc. Timp de o oră, îmi las mintea liberă și e absolut minunat!

shutterstock_130133645

Closeup torso of a young fit woman lifting dumbbells on dark background via Shutterstock

Energie naturală

Am un nivel mult mai bun de energie de când am început FBI (FullBodyIgnition), un tonus muscular îmbunătățit și deja se văd și rezultate cu privire la pierderea în greutate. De asemenea, mănânc mai puțin și nu mi se mai face poftă de dulce sau de sărat, lucru ce-mi făcea uneori glicemia să arate ca un rollercoaster. Echilibrul interior se îmbunătățește pe zi ce trece și asta mă bucură enorm!

Am o satisfacție deosebită să văd cum mă autodepășesc la fiecare ședință, că pot să fac mai multe flotări, că obosesc ceva mai greu, că nu mai fac pauze când ceilalți lucrează. Fiecare semn al evoluției îmi dă motive să cred că voi reuși să nu mai privesc sportul ca pe ceva separat de rutina zilnică și că o să-l integrez ca o parte extrem de importantă din viața mea.

Știu că nu sunt singura care se confruntă cu problemele legate de sedentarism, de stres, de viața în orașul mare și aglomerat în care trăim, însă mai știu că există soluții chiar și atunci când crezi că nu poți/nu ai timp/nu reusești să te mobilizezi. Oferă-ți șansa ca, timp de o lună, să-ți testezi capacitatea de a face o schimbare importantă. Dacă vrei să fim colegi de grupă, să știi că înscrierile pentru FBI (FullBodyIgnition) – ediția de octombrie – sunt aproape de final!

2 Responses

  1. ora exacta
    Aug 21, 2015 - 05:53 PM

    Foarte frumos!

    Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. | The ultimate fat loss & detox bootcamp – challenge accepted!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.