Vechi si bune obiceiuri in Bucuresti

După ce Bucureștiul a fost cotropit de numeroase mall-uri fără personalitate, dar care au atras locuitorii capitalei prin alăturarea diferitelor locuri de golire a portofelului/cardului, după ce Centrul Vechi s-a transformat într-un loc sufocant, mereu aglomerat și pestriț, bucureștenii au început să caute oaze de liniște, unde să poată purta discuții cu prietenii în tihnă. Ceainăriile, restaurantele împrăștiate prin cartiere mai apropiate sau mai îndepărtate de centru, terasele de pe malul lacurilor – toate au devenit loc de refugiu, în care toți tragem speranță că vom găsi acea atmosferă cu iz de poveste pe care o căutăm.

Citindu-l pe Eliade cu fervoare zilele acestea, am început să tânjesc după Bucureștiul lui, elegant și fascinant, descoperit la pas. Și chiar acum, când Calea Victoriei începe să-și recapete abilitatea de a oferi pietonilor plimbări lungi și prilejuri de schimbat vorbe cu tâlc, au început să apară și alte locuri altfel, numai bune de petrecut serile de vară.

Grădina cu Filme

În Piața Lahovari s-a deschis, pe 11 iulie, Grădina cu Filme – Cinema & More, loc de savurat limonade delicioase și mai ales de văzut filme ce au făcut istorie, în lume și-n sufletele noastre. De la 20:30, în fiecare seară, puteți vedea un film consacrat, însă țineți minte că terasa e deschisă de la 10 am în fiecare zi.

gradina cu filme bucuresti
Sursa foto.

Programul îl puteți găsi aici, aici sau aici.

Unde: Piața Alexandru Lahovari, nr. 7

Grădina de Citit

Iar dacă vă place să citiți cartea înainte să vedeți filmul sau pur și simplu vă doriți un loc în care să vă satisfaceți apetitul pentru lectură devorând teancuri de cărți bune, acum avem o altă grădină în București tocmai pentru acest nobil scop.

gradina de citit bucuresti
Sursa foto.

În Grădina de Citit, deschisă zilnic între orele 09:00 – 21:00, veți găsi umbră, răcoare, wi-fi gratuit și liniștea mult căutată.

Unde: Str. Tache Ionescu, 4 (pe lângă Metrou Piața Romană)

Așadar, ce alte grădini și locuri frumoase ar fi de văzut în ultima lună de vară de anul acesta?

2 Responses

 1. Tiberiu Cazacioc
  Jul 30, 2014 - 10:12 PM

  Semnalarea si ideea de gradina-cinema, in varianta asta postmoderna, par ok. Mi-e teama insa ca mesenii cam fac galagie, adica susotesc. Fara o rea intentie. Dar merita incercat, nu?

  Reply
  • Andra Zaharia
   Jul 31, 2014 - 08:37 AM

   Cu siguranta. Facem un update dupa ce ajung si eu.

   Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.