Ingrijirea delicata a tenului sensibil

Povestea tenului meu (despre care nu știam că e) sensibil începe acum mai bine de 2 ani, când s-a întâmplat să mă trezesc într-o dimineață cu pleoapele umflate teribil și o senzație acută de mâncărime la nivelul ochilor. Inițial am crezut că am făcut conjunctivită, așa că am mers la oftalmologie pentru un control. După două controale amănunțite, doctorița m-a trimis către o altă specializare, concluzionând că problema mea nu este una de natură oftalmologică.

Așa că au urmat controale la alergologie, unde nu mi-a ieșit pozitiv niciunul dintre testele de tip prick. Fiincă deja începuse să devină supărător, mi-am făcut analizele de sânge, însă nici acolo nu a ieșit nimic în evidență. Au urmat alte consultații la un medic dermatolog, din cauza căruia am ținut tratament 40 de zile fără sare și pastile cu cortizon, care nu sunt deloc blânde cu organismul.

Inutil să spun că, în tot acest timp, pleoapele tot mi se umflau, senzația de mâncărime nu dispărea, iar un strat de piele cădea constant din zona deja hipersensibilă a ochilor. Am cerut din nou recomandări de medici dermatologi și, de data aceasta, am găsit-o pe doamna doctor Bumbăcea, de la Novomedica, care m-a lămurit că ceea ce aveam eu era o alergie la machiaj (așa cum bănuiam și eu), care apare din ce în ce mai des în rândul femeilor. Deși folosisem produse de machiaj de calitate, credeam eu, am fost informată că paletele de culori, rimelul și alte elemente din această gamă care se regăsesc în comerț în mod obișnuit conțin foarte mulți alergeni, motiv pentru care e aproape imposibil de identificat care dintre ei declanșează această reacție. Așa că doamna doctor mi-a recomandat să folosesc doar produse hipoalergenice și extrem de delicate cu tenul.

La nivel de produse de curățare pentru față și creme, deja mă bazam pe produsele Farmec, însă a fost extrem de dificil să găsesc produse de machiaj care să nu-mi irite ochii, motiv pentru care am rămas la lucrurile de bază: rimel, câteodată machiaj pudră, rareori fond de ten și blush, renunțând complet la bază pentru machiaj (care e extrem de agresivă și usucă pielea), creion de ochi sau anticearcăn (căruia îi simt lipsa uneori).

De ce e nevoie de sfatul specialistului

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o din această poveste extrem de costisitoare a fost că alegerea produselor pe care le aplic pe față și pe corp trebuie făcută cu multă grijă. Dacă aș fi mers și aș fi cerut sfaturi în materie de machiaj, poate n-aș fi ajuns să fac 20 de vizite la medic și să iau zeci de pastile care mi-au dat organismul peste cap. De aceea, de multe ori, e bine să cerem sfaturi atunci când cumpărăm cosmetice, fie că e vorba despre șampon, o mască hidratantă sau crema pentru față (care e esențial să fie potrivită vârstei și nevoilor specifice ale tenului).

Farmec s-a gândit exact la acest lucru când a creat noua gamă Gerovital H3 Derma+, care se va regăsi exclusiv în farmacii, magazinele Farmec sau online. Veți regăsi în gamă produse pentru tenul deshidrat și uscat, pentru cel gras și acneic, dar și pentru tenurile ridate, lipsite de fermitate sau pentru păr. Noile produse sunt la limita dintre cosmetice și produse-tratament, fiindcă nu conțin parabeni sau coloranți și au un conținut ridicat de ingrediente ultra-performante despre care am ascultat facinată informații la evenimentul de lansare din București.

lansare gerovital h3 derma+

Ce am încercat deja din gama Gerovital H3 Derma+

Până acum am testat din gamă fluidul de curățare și demachiere pentru față și ochi, șamponul pentru scalp sensibil și crema-mască calmantă și regenerantă și sunt absolut încântată!

gerovital h3 derma+

Demachiantul e cel mai delicat dintre zecile pe care le-am încercat până acum, șamponul nu usucă deloc părul, iar masca face minuni dacă o lăsați să acționeze peste noapte. Și pentru o piele ca a mea, care e foarte sensibilă la factorii de mediu și la ingredientele din produsele pe care le folosesc, asta înseamnă liniște și siguranța că nu o să mai am reacții alergice supărătoare.

Aș vrea să vă pot descrie bucuria de a găsi și a folosi aceste produse, după aproape 2 ani în care n-am putut folosi machiaj aproape deloc și în care sufeream aproape zilnic din cauza alergiei, care se manifesta și mai acut când plecam din oraș sau în vacanță. De aceea susțin că e neapărat necesar să alegem cu griijă și nu conduse de impuls atunci când e vorba despre produsele pe care le aplicăm pe față și pe corp, zilnic și săptămânal.

3 Responses

Trackbacks/Pingbacks

  1. Concurs Gerovital H3 Derma+: m-am indragostit de un gadget de la Farmec | raluxa blog
  2. Un alt fel de “blurred lines” | Andra Zaharia
  3. Inspiratie pentru daruri reusite | Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.