The wild, wild weekend

Tot ce știam despre weekend-ul ce urma era că va fi intens și plin de experiențe noi. Derulând filmul evenimentelor, pot spune că a fost demn de un film de acțiune, cu personaje fascinante și momente neașteptate. Să începem reconstituirea, pas cu pas.

Am plecat la drum dintr-un București unde lapovița și vântul puternic își făceau de cap, făcând loc ninsorii de octombrie care ne-a uimit pe toți. Am ajuns, însă, în Brașovul însorit, unde peste 100 de rideri se pregăteau să ia startul pentru Enduro Wild Dirt, competiția plină de adrenalină pe care o așteptam cu multă curiozitate.

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Am trecut apoi la lucruri serioase, așteptând riderii pe traseu într-un dintre cele mai accesibile puncte ale sale, fiindcă traiectoria lor era plină de provocări, așa cum aveam să aflu mai târziu. Turațiile motoarelor răsunau în pădurea din marginea Brașovului, crescându-ne entuziasmul de a-i susține pe cei care pot să urce pante cu înclinație de peste 60 de grade cu ușurința unei feline.

DSC_5551

IMG_3310_wm

Ne-a însoțit și o dronă uriașă, care a surprins momentele cheie din competiția celor mai abili rideri de enduro.

#wilddirt has the perfect soundtrack!

A video posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

După ce aproape toți participanții la competiție au trecut linia de sosire, a venit rândul invitatului special, Simone Albergoni, dublu campion mondial la enduro, să ne arate ce înseamnă să stăpânești un sport până în cele mai mici aspecte ale sale. Cu o ușurință de invidiat, Simone a parcurs de mai multe ori porțiunea de traseu special amenajată ca punct cheie în competiție, demonstrând că cele aproape 150 kg ale motocicletei sale devin aproape zero în mâinile sale.

World #enduro champion Simone does his thing at #wilddirt – off the hook!

A video posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Am avut apoi oportunitatea de a discuta cu el despre ce înseamnă performanța în enduro și așa am aflat că practică acest sport de la 8 ani (acum având 33), că are mii de ore de antrenament la activ și că-și pregătește cu rigurozitatea unui chirurg fiecare traseu. Asta înseamnă că studiază fiecare bucățică de teren, fiecare piatră și fiecare șicană, pentru a ști cum să abordeze în mod optim fiecare porțiune de parcurs.

Met these awesome #wilddirt #enduro riders today – fantastic people!

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

După vorbe, Simone a trecut și la fapte, urcând un perete de stâncă înalt de 2 metri, cu înclinație de 90 de grade, chiar în fața noastră! Motivul pentru care nu avem poze sau video pentru acest moment este că s-a întâmplat prea repede și ne-a uimit prea tare pentru a avea timp să reacționăm. Tot ce pot spune e că Simone e un fel de Superman al enduro!

Ei bine, după atâta adrenalină, a venit și vremea relaxării la fosta fabrică Roman, transformată, pentru o noapte, în cel mai tare party venue din Brașov. Desperados Wild Dirt Enduro After Party a adus împreună doritorii de experiențe altfel pentru un altfel de test: cel de #partyendurance.

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Berea cu gust de tequila a dat startul unei nopți așa cum vedem în filme: muzică ce făcea mesele să vibreze, fachiri, animale exotice (ne-au “vizitat” un piton și o iguană), dansatori și o atmosferă de entuziasm generalizat.

Party 3

ROA au pus punctul pe i la Desperados Wild Dirt Enduro After Party, arătând că un party reușit și ieșit din tipare poate avea loc oriunde atâta vreme cât ai ingredientele potrivite. Pentru mine, acestea sunt: oamenii potriviți alături, o sticlă de Desperados, muzică bună și energie cât cuprinde. Restul sunt povești pentru ziua de după.

Party

ROA

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.