Un pas spre normalitate

Deseori mă gândesc la faptul că sunt două categorii de oameni cu dezavantaje evidente în România: bătrânii și persoanele cu handicap. Ei bine, despre problema oamenilor cu handicap se scriu prea puține, se informează sporadic și doar pe ocolite. Rari sunt oamenii care pot privi acest lucru cu deschidere și dorința de a rezolva ceva.

De aceea mă bucur de fiecare dată când cineva face orice lucru în sprijinul acestor persoane. Este cazul Cinema City, cinematograful pe care de departe îl vizitez cel mai des, care, în afară de măsurile impuse de normele locale și europene în privința facilităților pe care trebuie să le ofere persoanelor cu handicap, au luat și o serie de măsuri suplimentare pentru a facilita accesul în lanțul lor de cinematografe.

Cinema City a lucrat cu Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta”, pentru toate cinematografele din țară să fie la fel de primitoare pentru persoanele cu dizabilități cum sunt pentru fiecare dintre noi:

1. Accesul persoanelor cu nevoi speciale în sălile de cinematograf dispuse la etaj de la Cinema City Cluj se va face atât în cazul intrării, cât și în cazul ieșirii, cu ajutorul liftului din incintă.

2. În cazul persoanelor cu dizabilități, ieșirea din sala de cinematograf după finalizarea spectacolelor se va face prin interiorul cinematografului, nu pe coridoarele exterioare, pentru a facilita accesul la rampele dedicate cu suportul personalului cinematografelor.

3. În cazul în care o persoană cu nevoi speciale va dori să vizioneze unul dintre spectacolele care se finalizează dupa ora de închidere a mall-ului, angajații Cinema City se vor asigura înainte de intrarea în sala de cinematograf că persoana respectivă are toate informațiile și îi vor oferi toată asistența necesară pentru a-i facilita accesul în punctele exterioare mall-ului: parcare subterană sau etajată, stația de taxi, etc.

4. În cazurile speciale, angajații Cinema City împreună cu reprezentanții mall-ului vor colabora pentru a asigura informarea și sprijinul persoanelor cu nevoi speciale pentru a le asigura cele mai bune condiții.

Sursa: comunicatul de presă din partea Cinema City România.

Un pas spre normalitate

Cred că acest tip de abordare e un pas pe care trebuie să îl facem spre normalitate, spre deschidere, spre grija față de celălalt. Nu trebuie să așteptăm o schimbare socială majoră (care oricum are șanse mici de a se întâmpla) pentru a crește gradul de confort al persoanelor care au nevoie de acesta. Felicitări Cinema City!

Despre ce alte companii ați auzit că fac eforturi în acest sens?

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.