Untold Festival, Day 3: Armin van Buuren si cel mai bun set de pana acum

Ziua a treia la Untold Festival a fost sold out! S-a văzut asta nu doar din anunțul organizatorilor, ci din numărul uriaș de oameni care au umplut Ursus Untold Arena și tot perimetrul festivalului. A fost una dintre cele mai frumoase zile, deși n-aș putea compara o zi cu alta, fiindcă fiecare a avut ceva special.

După o masă foarte târzie, dar absolut delicioasă la Marty’s Restaurant (pe care vi-l recomand cu toată inima!), am mers să ne plimbăm prin zona festivalului, să descoperim ce alte lucruri se mai întâmplă.

Am dat peste un colt de chill out, am vânat hamace, am pozat fluturi și ne-am dat în leagăn. Lumea dormea la umbră, bucurându-se de soarele generos și de un vânticel răcoros. Vremea perfecta, atmosfera perfectă!

chill out zone untold festival


Conferința de presă cu Armin van Buuren

La 8 pm am schimbat, însă, zen-ul cu emoțiile revederii cu Armin, care a susținut o conferință de presă de vreo 20 minute, răspunzând generos întrebărilor. DJ-ul numărul 1 în lume nu are ca atu doar talentul cultivat prin muncă disciplinată și asiduă, ci și o personalitate și o carismă care te cuceresc. A fost amuzant, prietenos, deschis și a avut chiar momente când s-a fâstâcit ușor – toate reacții sincere și spontane.

Despre noul album

Ne-a spus că va lansa un nou album în a doua jumătate a lunii octombrie și că încă mai lucrează la el, ba chiar că e posibil să mai adauge încă o piesă, deși, în mare parte, e finalizat.

It’s hard work!”, ne-a spus sincer – asta pentru cei care cred că muzica electronică înseamnă să pui muzică de pe un stick USB.

Despre provocările de a fi un artist de nivelul acesta

Apropo de această preconcepție legată de DJ de muzică electronică, Armin a punctat un lucru esențial, care definește, în opinia mea, diferența dintre un artist și un amator:

You have to make music to play music.

Ne-a spus că el nu vine niciodată cu un set predefinit, fiindcă își ajustează stilul în funcție de public și de reacțiile sale. Vrea să-și surprindă fanii de fiecare dată și niciun set nu seamănă cu altul – ceea ce pot confirma 100%, fiindcă aseară l-am văzut pentru a șasea oară și am fost la fel de entuziasmată ca de fiecare dată!

Ne-a mai mărturisit și faptul că e foarte dificil să găsească un echilibru între carieră și familie și că și-a redus numărul de show-uri de la 150 pe an la 100 pe an pentru a petrece mai mult timp cu soția și cei doi copii. ”E nevoie de un exercițiu de disciplină militară pentru a-mi aranja programul”, a spus el.

Despre noua piesă cu Jean Michel Jarre, ”Stardust”

Armin ne-a vorbit cu încântare despre noul single lansat, care a fost co-produs alături de legendarul Jean Michel Jarre. Povestea colaborării este că Armin a declarat într-un interviu că Jarre este unul dintre oamenii care i-a influențat fundamental dezvoltarea ca artist, iar, mai târziu, Armin a avut ocazia să citească despre faptul că și Jarre, la rândul său, este influențat de Armin.

Pentru artistul olandez aceasta a fost ocazia de a-l aborda pe Jean Michel Jarre pentru o colaborare. Procesul creativ a fost îndelung, iar Armin a mărturisit că Jarre a fost foarte strict cu privire la partea sa de piesă – totul trebuia să fie perfect.

Până la urmă, au găsit combinația perfectă între ADN-ul muzical al fiecăruia dintre ei, iar rezultatul este de excepție!

Despre Armin Only

Armin a primit și întrebarea legată de posibilitatea unui nou turneu Armin Only, odată cu lansarea noului album. Răspunsul lui Armin a fost onest și a arătat încă o dată de ce este cel mai bun DJ din lume:

Armin Only Intense a fost cel mai frumos lucru pe care l-am făcut în cariera mea. Am avut o echipă fantastică și sunt trist fiindcă știu că nu va mai exista niciun show ”Intense”.

De asemenea, a fost și cea mai proastă decizie financiară pe care am luat-o, fiindcă, de la un anumit punct încolo, turneele încep să mă coste mai mult decât produs.

Nu pot spune dacă va mai exista un nou ”Armin Only”, fiindcă vreau să le ofer fanilor ceva nou de fiecare data și nu vreau să mă bazez pe succese trecute.

Spre exemplu, la Tomorrowland am purtat două brățări pe care lumea a crezut că le folosesc pentru a câștiga forță în brațe. 🙂 Adevărul e că au senzori de mișcare pe care îi pot folosi să controlez luminile pe scenă.

Despre revenirea în România

Cred că vin în România de aproape 10 ani, iar publicul a crescut treptat în tot acest timp. Prima dată când am venit, am pus muzică în fața unui public de 2000 de oameni. Judecând după numărul de reprezentați ai presei din sală, cred că show-ul din seara aceasta va fi cel mai mare de până acum!

Publicul din România iubește muzica trance și se vede asta și în muzica trance ce provine de aici.

Sper să nu vă dezamăgesc în seara asta.

Și, într-adevăr, Armin s-a ridicat, încă o dată, la înălțimea așteptărilor noastre, depășindu-le cu mult! Foarte mult!

Setul lui a fost intens, perfect contruit, cu mix-uri pline de forță și energie, care s-au propagat în rândul publicului extrem de numeros, care a umplut Ursus Untold Arena.

untold festival day 3 armin van buuren (6)

Am auzit mult progressive, însă bine construit, cu elemente de o profunzime greu de întâlnit și o calitate extrem de ridicată a producțiilor. Trance-ul nu a lipsit din setlist, incluzând piese favorite ale publicului, precum ”We’re all we need” de la Above & Beyond, „U” a lui Gareth Emery, „Waiting” a lui Dash Berlin cu Emma Hewitt sau un remix excepțional pentru ”We are one” – Faithless.

untold festival day 3 armin van buuren (2)

Sigur că Armin a inclus și piesele sale în tracklist, iar noi am cântat pe ”In and out of love”, ”Another you” sau ”This is what it feels like”.

Am dansat și sărit până la epuizare pe ”Eiforya” (Armin van Buuren & Andrew Rayel), dar și pe ”The One” (W&W) sau ”Nexus” (Dr. Kucho!, Danny Freakazoid Remix). La un moment dat am renunțat să mai notez tracklist-ul, fiindcă tot setul era atât de bun, încât acele momente nu vor putea fi reproduse de niciun playlist!

untold festival day 3 armin van buuren (1)

Deși show-ul lui Armin era programat să dureze 3 ore, Armin a mixat mai mult de atât și a simțit valurile de energie ce au venit dinspre public, fiindcă a dansat și a sărit alături de noi.

De asemenea, Armin a fost singurul artist care a venit cu efecte vizuale dedicate României, adresându-ne și câteva cuvinte într-o Română foarte bine exersată!

Văd oameni din Grecia, din Croația, din Ungaria aici. Mă bucur că ați adus steagurile cu voi, dar în seara asta nu contează de unde sunteți, fiindcă suntem toți la fel.

untold festival day 3 armin van buuren (4)

A fost un show excepțional, prin muzică, dar mai ales prin relația pe care Armin reușește de fiecare dată să o stabilească cu publicul și să o cultive dincolo de momentul show-ului.

untold festival day 3 armin van buuren (5)

Înainte de Armin l-am văzut și pe John Newman, care a avut un show live, cu trupă și backing vocals, foarte, foarte bun! John a dansat și a cântat impecabil, oferind o experiență diferită și de o calitate foarte ridicată.

Tinnie Tempah a avut și el un moment distractiv, care a adus pe scena de la Ursus Untold Arena piese hip hop și R&B pe care publicul le iubește, iar asta s-a văzut în entuziasmul cu care au fost primite.

Mă simt norocoasă și mai mult decât fericită să fiu aici, să trăiesc prima ediție a Untold Festival! Deja putem spune că este un succes incontestabil și sper din toată inima să urmeze cât mai multe ediții!

untold festival day 3 armin van buuren (3)

Și încă nu s-a încheiat! Mai urmează o zi plină și David Guetta diseară, care știu că are un show distractiv, pe care dansezi până se rup tenișii. 😀

Sursa fotografiilor: Untold Festival.

3 Responses

 1. Bogdan
  Aug 03, 2015 - 09:06 PM
  • Andra Zaharia
   Aug 04, 2015 - 08:14 AM

   Din pacate, am gresit eu, Bogdan. Acusi am corectat: era vorba de We come one, nu Insomnia. Still great though!

   Reply
 2. Bogdan
  Aug 04, 2015 - 09:14 PM

  Am observat ca tracklistul este foarte asemanator cu cel de la Tommorowland…..fiindca am vazut ca esti o fina cunoscatoare a fenomenului am doar o intrebare sa iti adresez….mai consideri pe Armin un Dj al muzicii Trance si ca un punct de comparatie alege setul lui si compara-l cu un set Aly & Fila de exemplu de la FSOE 400 din San Jose.

  Reply

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.