Oamenii care transforma: Valentin Bosioc

Vreau să încep în această săptămână o serie de articole pe blog care vor avea rolul de a aduce la lumină o serie de oameni extraordinari care au capacitatea de a-i transforma pe cei din jurul lor. Personalitățile noastre se construiesc prin raportarea la ceilalți, iar poveștile noastre se nasc prin faptul că le țesem alături de altcineva, motiv pentru care cred că trebuie să acordăm importanța cuvenită celor care ne-au ajutat să devenim mai bun pe parcusul vieții.

Autodidact în disciplina vieții

Pe Vali (Valentin Bosioc) l-am cunoscut prin Pyuric cu ocazia faptului că am făcut, pentru o perioadă, parte din echipa Monden.info (acum Urban.ro), un proiect pe care l-am iubit și care mi-a dat oportunitatea să îmi îndeplinesc visuri importante legate de muzica electronică.

Cu Vali m-am înțeles bine din prima, fiindcă am apreciat la el sinceritatea, bunul simț, corectitudinea, profesionalismul și pasiunea pentru ce făcea. Pe măsură ce am devenit prieteni, am aflat de pasiunea sa pentru sport și, în decursul ultimilor ani, l-am urmărit muncind enorm pentru a lucra în acest domeniu și l-am văzut reușind.

Cu o disciplină de fier, cu multă implicare și cu și mai multă muncă, Vali a reușit să își ia toate certificările necesare și să devină un antrenor de fitness care schimbă vieți. Și nu spun acest lucru fără să fi încercat metodele sale eu însămi.

Valentin Bosioc antrenor personal

Ce poți face cu propriul corp în 10 ore

Când am început să lucrez cu Vali, acum o lună, eram o ”legumă”: nu mai făcusem sport de 1 an (cu excepția a două ture de alergare în vara lui 2012), eram obosită și asupra mea se tot manifestau urmările unei perioade puternic stresante care durase mai mult de 6 luni. Lipsa de timp, excesul de muncă și un program complet dezordonat mă aduseseră nu doar la nemulțumirea de sine, ci și la dureri de coloană și articulații și la o stare generală proastă.

Primul pas a fost să-mi fac abonament la sală, dar deși entuziasmul era mare, nu simțeam că fac ce trebuie. Eu îmi doream de mult să încep să lucrez cu Vali și sincronizarea cu faptul că el a venit chiar la Pure a fost una cel puțin fericită.

După discuția inițială, legată de istoricul medical, obiectivele propuse și recomandări de alimentație sănătoasă, echilibrată și la ore fixe, am trecut la treabă. Șapte ședințe mai târziu, nu mă mai recunosc, în cel mai bun mod posibil!

Rezultatele de până acum

Cu mici pauze cauzate de o infecție la amigdale și alte probleme minore, am făcut cu Vali 7 ședințe de antrenament personalizat. Cu tot cu pauze, aceste ședințe au durat un pic peste 10 ore de exerciții fizice. În 10 ore am trecut de la stadiul de ”legumă” la rezultate pe care eu le resimt drept uimitoare:

 • pot face 4 minute de cardio cu pauze de 10 secunde la fiecare minut, care poate nu par multe, dar dacă încercați, vă veți convinge că sunt mai dificile decât par
 • de la a doua ședință nu am mai avut probleme cu durerile de coloane sau de încheieturi
 • am început să dorm mai bine
 • am reușit să mănânc după un program regulat
 • am un tonus incredibil de bun și o energie debordantă provenită din surse absolut naturale (nu beau cafea și nici energizante)
 • deja organismul îmi cere singur mâncare sănătoasă, deși nu am ținut niciun fel de dietă, în afară de a mânca un pic mai echilibrat ca înainte și de a încerca să mănânc la ore fixe
 • mușchii se simt mai tonifiați și încep să se vadă foarte bine și rezultatele scăderii în greutate
 • flexibilitatea mi-a crescut în mod simțitor
 • postura mi s-a îmbunătățit
 • mi-a crescut puterea de concentrare datorită creșterii oxigenării creierului și a inimii.

E drept că nu beau băuturi acidulate, mănânc dulciuri rar, nu fumez, nu beau cafea și nici nu sunt fană fastfood, însă nici nu trăiesc cu frunze de salată. Vali crede în alimentația sănătoasă și echilibrată, iar eu cred la fel, motiv pentru care pot să mănânc ce îmi doresc, dar în cantități rezonabile și fără excese, așa cum ar trebui să facem pe tot parcursul vieții.

Antrenamentele cu Vali sunt mereu motivante, aduc mereu ceva nou și rareori repetăm aceleași exerciții. Vali e un profesor excelent și un antrenor cu abilități excelente, care știe exact cât să te motiveze ca să-ți depășești limitele. Vine mereu cu idei noi, mereu experimentează pe el aparte și exerciții noi, ca să se convingă de eficiența lor. Vali are grijă de elevii săi și în timpul antrenamentelor este 150% prezent și atent la ceea ce face. Acestea, pentru mine, sunt dovezi incontestabile ale profesionalismului, mai ales când rezultatele sunt mai mult decât evidente și asta într-un timp neașteptat de scurt.

De ce să investești într-un antrenor personal?

Pentru mine, răspunsul este unul singur: fiindcă este cea mai bună investiție în tine, în sănătatea ta fizică și chiar emoțională. Vali este calificat să ofere servicii de antrenor personal în mod flexibil și adaptat nevoilor tale. Poți citi și pe blogul lui Vali despre motive detaliate și specializate care susțin această idee. Pentru mine, decizia de a lucra cu Valentin Bosioc a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o anul acesta. Nu credeam că pot evolua fizic atât de mult și atât de repede și nu pot decât să mă entuziasmez și mai tare cu gândul la ce pot ajunge să fac în următoarele luni.

Valentin Bosioc antrenor personal 2

Oricât de mult aș fi lucrat la sală sau la cursurile care se țin în mod regulat la sală, nu aș fi reușit să ajung la acest stadiu. Mă aflu printre cei care au încercat să se țină de sală de-a lungul anilor, dar care nu au reușit. Aproape în fiecare an îmi făceam abonament undeva, mă duceam o lună, două și apoi renunțam. La mijloc erau factori ce țineau de lipsa aparentă de timp, lipsa (mai gravă) de motivație, faptul că, deși știam să fac exercițiile corecte, nu aveam când să învăț unele noi și nici nu știam să le leg pentru a avea rezultate și tot așa. Mulți dintre voi s-ar putea să fi trecut prin aceleași situații.

Toate aceste lucruri și inclusiv percepția mea despre efortul fizic (pe care înainte îl vedeam uneori ca pe o corvoadă) s-au schimbat de când am început să lucrez cu Vali. Profesionalismul său și pasiunea sa pentru ceea ce face îl fac pe Valentin Bosioc să fie un om care îi transformă pe cei din jurul său.

Abia aștept să vă povestesc peste încă o lună despre progresul meu și sper ca acest articol să vă ajute să faceți pasul pentru a vă implica, pe termen lung, în îmbunătățirea și păstrarea stării voastre de sănătate. Și dacă vreți să lucrați cu Vali, puteți să îl contactați direct, iar înainte puteți urmări ce face pe blog, Twitter, Facebook și Youtube.

Surse foto: 1, 2.

16 Responses

 1. Valy
  Feb 18, 2013 - 10:55 AM

  Frumos mod de incepe o noua saptamana! Multumesc pentru vorbele placute si pentru increderea acordata. Ma bucur ca m-ai ales ca antrenor si iti promit ca nu ne vom opri aici!

  Reply
  • Andra Zaharia
   Feb 18, 2013 - 11:27 AM

   Vom povesti impreuna si peste alte 1-2 luni si abia astept sa vad ce pot ajunge sa fac in materie de sport sub instruirea ta!

   Reply
 2. doru
  Feb 18, 2013 - 03:13 PM

  Un baiat extraordinar,

  Reply
  • Andra Zaharia
   Feb 19, 2013 - 07:07 PM

   Doru, nu pot decat sa ma bucur ca imi impartasesti opinia.

   Reply
 3. Tiberiu Fanache
  Feb 19, 2013 - 11:13 PM

  Cred ca trebuia sa scrii articolul asta cand erai la fel de fit precum Carmen ! Ca sa se vada efectele.

  Reply
  • Andra Zaharia
   Feb 19, 2013 - 11:50 PM

   Tiberiu, nu stiu despre ce Carmen vorbesti, dar nici nu e relevant pentru discutie. Pentru mine e important ce am reusit sa lucrez cu Vali pana acum si am decis sa impartasesc asta. Daca vrei sa citesti bloguri de fitness, ti-l recomand pe cel al lui Vali.

   Reply
  • Valy
   Feb 21, 2013 - 12:37 PM

   Imi permit sa iti raspund eu. A scris articolul din entuziasm, pentru ca in doar cateva sedinte a inceput sa simta rezultate. Dupa o perioada de continuitate vom reveni cu un articol in care sa si prezinte rezultatele.

   Ba mai mult, daca vrei te invit la o sedinta gratuita, sa testam, sa vezi pe viu cum se simt rezultatele 🙂

   Reply
 4. Tiberiu Fanache
  Feb 19, 2013 - 11:14 PM

  Jumatate de ora de cardio constant e ceva impressive:P

  Reply
 5. claus web
  Mar 20, 2013 - 11:43 AM

  Ma bucur ca am gasit articolul tau. Am auzit de la cativa prieteni care fac deja cu el exercitii si se simt foarte bine, mai ales ca prin sport si perseverenta sub indrumarea lui, au reusit sa scape de cateva efectiuni doar pentru ca s-au apucat de miscare.

  Reply
  • Andra Zaharia
   Mar 21, 2013 - 12:20 PM

   Ma bucur ca ti-a fost de ajutor. Si eu am scapat de dureri de spate, gat si incheieturi, iar rezistenta corpului meu a crescut considerabil. Ti-l recomand oricand pe Vali!

   Reply

Trackbacks/Pingbacks

 1. Un mod extrem de placut de a incepe o noua saptamana - Valentin Bosioc
 2. Andrei Mihailescu - slabire sanatoasa
 3. Recomandari de weekend « Andra Zaharia
 4. Antrenor Personal: Mitul antrenorului personal
 5. | FBI – FullBodyIgnition cu Valentin Bosioc, editia de septembrie
 6. 6 sfaturi bune despre miscare si nutritie de la Valentin Bosioc | Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.