Armin Only: Intense (Sofia, 2014)

A trecut deja o săptămână de la concertul lui Armin de la Sofia, dar senzația pe care mi-a lăsat-o este la fel de intensă la atunci când l-am trăit. Concert este, de data aceasta, termenul potrivit pentru a descrie amplitudinea show-ului pe care Armin și echipa sa l-au pus în scenă.

armin only intense sofia 2014 (3)

Este primul eveniment sold out la care merg în cadrul căruia mixează un singur DJ. Știam din 2008 că Armin Only e o experiență pe care o trăiești doar o dată în viață, însă de data aceasta DJ-ul olandez a fost actorul principal într-o producție pe care nu știu cum o va depăși în viitorul turneu, oricând va avea loc acesta. Zece mii de oameni din toată zona Europei centrale și de est au fost parte dintr-un public complet dedicat celui mai bun DJ din lume. În afară de numărul impresionant de bulgari care au venit la show, au mai fost și greci, croați, ciprioți, italieni, unguri, dar și un grup destul de mare de români. Cu toții au vibrat pe piesele excelente de pe ultimul album al lui Armin, Intense.

armin only intense sofia 2014 (6)

Povestea celui mai frumos spectacol de muzică electronică

Show-ul Armin Only: Intense este conceput în 3 etape, fiecare crescând intensitatea la un nou nivel. Primele 90 de minute au fost un intro în ceea ce urma, o combinație de teatru, muzică electronică și rock, așa cum nici un alt DJ nu a mai reușit să realizeze până acum. Scena a evoluat de la peisaje aproape extraterestre, la un răsărit cald, urmat de cel mai bun intro din câte am văzut până acum.

Eller van Buuren și Fiora au fost printre primii care au punctat începutul unui lung șir de intervenții live care m-au surprind încă o dată prin calitatea lor desăvârșită, atât ca parte din show, cât și din punct de vedere a talentului artiștilor:

Trevor Guthrie, Cindy Alma, Fiora, Eller van Buuren, Richard Bedford, violonista Miri Ben-Ari, Lauren Evans, Laura Jansen și trupa lui Eller – Bagga Bownz, au întregit show-ul prin recitaluri live impecabile, crescând intensitatea la fiecare moment ce părea a fi vârful unei seri ce nu dădea semnse că se va termina vreodată.

Știam din clipurile realizate pentru turnerul Armin Only: Intense că show-ul va fi unul menit să ridice standardul către zone neatinse până acum de vreun DJ, dar nu mă așteptam la asemenea surprize, precum sincronizarea perfectă între efectele vizuale, artificii, confetti și chiar acrobații care ne-au lăsat fără cuvinte.

armin only intense sofia 2014 (5)

Spre exemplu, la piesa Ping Pong, the crowd went crazy! 🙂 Zeci de baloane uriașe au fost lansate către public, care a dansat cu toată energia de care era capabil. Abia aștept lansarea single-ului la calitate maximă, fiindcă va fi cu siguranță un hit.

Setul de 6 ore pe care Armin l-a conceput pentru acest show a fost unul extrem de bine echilibrat, un mix ideal între propriile producții, dar și piese devenite deja clasice de la Tiesto, Solarstone, Faithless și mulți alții. Când toți artiștii au urcat pe scenă pentru ”These silent hearts”, m-am emoționat și i-am mulțumit lui Armin în gând pentru o noapte unică și mai intensă decât mi-aș fi imaginat vreodată.

Nu a lipsit nici piesa ”Save my night”, realizată pentru campania Heineken ”Dance more, drink slow” ce încurajează consumul moderat de alcool, campanie care îl are pe Armin ca personaj principal. Mi-au plăcut foarte mult și sticlele de Heineken ediție specială care s-au vândut la concert, însotițe de vizualuri glow in the dark.

armin only intense sofia 2014 (4)

Un nou nivel în show-urile de muzică electronică

Pentru mine, Armin a ridicat ștacheta foarte sus cu acest turneu și mă bucur enorm că am ajuns să-l trăiesc în toată intensitatea sa. Organizarea impecabilă și publicul primitor au făcut din Armin Only Sofia una dintre cele mai frumoase amintiri pe care mi le-a adus această pasiune pentru muzica electronică. Și nu pot să nu mă gândesc la faptul că nu vom avea șanse să vedem așa ceva în România prea curând, având în vedere cea mai recentă gafă a companiilor care cred că pot organiza evenimente de o asemenea dimensiune, dar și faptul că publicul de la noi nu ar fi interesat într-un volum atât de mare de acest gen de spectacol.

Turneul continuă

Însă dacă vreți neapărat să ajungeți la unul dintre show-urile Armin Only: Intense, să știți că turneul continuă până în octombrie anul acesta, finalul având loc relativ aproape de noi, în Cehia.

Mă înclin în fața lui Armin van Buuren, care își menține titlul de cel mai bun DJ din lume (indiferent de ce ar spune DJ Mag) și construiește constant la îmbogățirea universului EDM prin producții fascinante, atât pe plan muzical, cât și din perspectiva experiențelor pe care le asociază pieselor sale.

2 Responses

Trackbacks/Pingbacks

  1. | More Intense? Armin van Buuren vine la Bucuresti!
  2. | A mai ramas o saptamana pana la Armin Only Intense!

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.