Cum ma transform la The Ultimate Fat Loss & Detox Bootcamp

Acum ceva vreme m-am înscris la una dintre experiențele profund transformatoare din viața mea: The Ultimate Fat Loss & Detox Bootcamp, organizat de Valentin Bosioc și Andreea Tina. Fiind primul bootcamp la care particip, nu aveam decât o serie de idei generale despre ce va însemna să petrec 5 zile la munte, alături de 20 de oameni, făcând 3 antrenamente pe zi și încercând să dezleg tainele unui stil de viață mai sănătos. Acum, la finalul celei de-a doua zile, pot spune că este una dintre cele mai bune alegeri făcute anul acesta.

Unul dintre cele mai importante momente de conștientizare a avut loc după o discuție aprofundată despre cauzele problemelor de sănătate, printre care, inevitabil, se regăsesc și problemele de greutate cu care m-am confruntat de-a lungul vremii și cu care încă mă confrunt.

Această conștientizare a avut la bază detalii esențiale despre toxine, despre factorii externi, interni, spirituali și emoționali care ne afectează sănătatea. Andreea este nu doar un antrenor extrem de experimentat, ci și un specialist în nutriție și un autodidact care mă inspiră. Ea a fost cea care ne-a răspuns la numeroasele întrebări despre alimentație și ne-a furnizat și o mulțime de informații bine structurate despre modurile în care ne putem ajuta organismul să funcționeze corect și sănătos pe termen lung.

Desigur, la nivel general, cu toții știm că alimentația este una dintre cele mai importante componente ale unei vieți sănătoase, însă rareori aplicăm principiile corecte. Și mai pun la socoteală și faptul că e dificil să alegi singuri informațiile relevante din marea de articole și studii contradictorii ce provin din tot felul de surse. De aceea ajutorul unui specialist este extrem de valoros! Avantajul nostru este că Vali și Andreea nu vorbesc doar din studii, ci și din experimentele făcute pe propriul corp, din care au învățat ce le poate fi benefic sau dăunător și altora.

Extrahealthy breakfast in our awesome #bootcamp!

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Așadar, am discutat despre ce înseamnă o nutriție sănătoasă, despre principiile pe care le poți aplica zilnic, ni s-au oferit exemple concrete de combinații de alimente și am trecut prin lista de alimente dăunătoare și efectele acestora. Acest univers al alimentației este fascinant și ne arată cât de mult ne putem influența evoluția ca persoane, de la modul în care arătăm și până la structura ADN.

Două provocări importante mi-am conturat în aceste 2 zile: să asimilez și să-mi consolidez principiile unei igiene alimentare și emoționale și să mențin activitatea fizică la un nivel constant în fiecare zi. Antrenamentele din bootcamp sunt intense și complexe, dar, deși mintea îmi pune piedici (privință în care emptatizez cu Raluca), corpul se descurcă bine până acum. Ce facem aici ne arată că nu e imposibil să alergi în frig la 7:30 dimineața, că exercițiile de cardio care par peste puterile noastre sunt abordabile și să că claritatea mentală depinde de o mulțime de factori pe care îi putem controla.

Tema centrală a bootcamp-ului nu este legată de diete sau de extreme, ci de echilibru, de cumpătare și de regăsire de sine. Este, așa cum am spus și la început, o experiență transformatoare, care îmi oferă modelul de aplicat zilnic pentru o viață sănătoasă, împlinită, în care să am resursele de energie pentru a mă face fericită pe mine și pe cei din jur. Și cum pentru orice scop important nu există scurtături, nici aici nu voi încerca să trișez și mi-am promis mie că acesta e un nou început în relația cu mine însămi.

Va urma…

A photo posted by Andra Zaharia (@andrazaharia) on

Featured picture: Changing the word impossible to possible. via Shutterstock

3 Responses

Trackbacks/Pingbacks

  1. De la teorie la practica – la o saptamana dupa bootcamp | Andra Zaharia
  2. 6 sfaturi bune despre miscare si nutritie de la Valentin Bosioc | Andra Zaharia
  3. Despre mancatul sanatos, perceptie versus realitate | Andra Zaharia

Leave a Comment

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.